Cozy kakao oppskrift (med to ingredienser + boost alternativer)

 
Takknemlighet-2.png

Story.

Jeg elsker sjokolade. 

Så lenge jeg kan huske så har sjokolade vært noe av det beste jeg vet…!

Når jeg I TILLEGG skjønte at sjokolade, inneholder ingredienser som er bra for oss ble jeg enda mer begeistret-Of course! 

Rå sjokolade inneholder masse næring, og til mørkere jo bedre. Jeg tenker alltid 70 % og opp når jeg kjøper sjokoladeplate på helsekosten. 

Lite tips, hvis du er som meg : sjokolade inneholder naturlig koffein, derfor har jeg alltid varm kakao om morgenen og ikke på ettermiddag eller kveld, jeg er vanvittig sensitiv å ender opp med å ikke få sove. På kvelden drikker jeg heller golden milk, eller urtete.

 
Inneholder annonselenker.

Inneholder annonselenker.

 

Oppskrift på cozy kakao

Fremgangs måte

  1. Ha melken i en gryte å varm opp, istedenfor å koke.

  2. Ha kakaopulver i en kopp, å ha over litt av melken. Visp ut klumpene, med en matcha visp om du har det, eller en vanlig visp. Hell over resten av melken.

  3. Om du vil booste den med valgfri vanilje eller søtning som honning kan du røre inn det.

  4. ENDA mer valgfritt er å ha i boost som adaptogener. Det kan være Maca, Chaga eller Reishi.

 
IMG_2834 2.JPG
 
 
IMG_2835 2.JPG
 
 
IMG_2837 2.JPG
 
 
IMG_2838 2.JPG
 
 
IMG_2836 2.JPG
 

Rå kakao Q & A

Hvor kommer kakao fra?

Det sterkeste beviset på sjokolade var hos Mayafolket  folket som levde i Guatamala rundt 800 f.Kr. til 1530 e.Kr. Det har blitt funnet keramikk med skiften ´ka ka wa´ cacao. Mayaene drakk mye sjokolade, og de krydret det med chilli og vanilje. Men det var kun spesielt utvalgte som drakk det som konger og politikere, og sjokolade ble noen ganger servert i bryllup. Det ble også brukt til å betale med.

Forskjellen på vanlig kakao

i butikk og rå kakao?

 

Lukten, tekstur og smaken er nesten helt lik. Men det er ikke helt det samme. Den store forskjellen er hvordan den blir laget. En er kald-presset, og den andre er varmet. Raw eller rå, betyr at sjokoladen fortsatt inneholder enzymer og vitaminer som blir borte når sjokolade varmes opp, for disse er veldig sensitive. 

Hva er næringen i rå kakao? 

Rå kakao er en helt fantastisk superfood! Det inneholder så mye antioksidanter som beskytter cellene våre. Det inneholder mineralet magnesium som er bra for kramper å kan være beroligende. 

Rå kakao inneholder blant annet sink som hjelper immunforsvaret, hud hår og negler, jern som frakter oksygen rundt i kroppen, og seretonin som gir samme glede følelse som en treningsøkt kan gi. Elsker den følelsen. Det inneholder også magnesium som kan hjelpe på kramper og søvn.

Hvordan brukes rå kakao? 

Kakao pulver kan brukes til varm sjokolade, i raw snacks som mine Nespresso brownies, rulle energi baller i, blande med honning til sjokolade saus, lage hjemmelaget sjokolade hvis du smelter kakao smør og har i lønnesirup. 

 
IMG_2819 2.JPG
 

Hvilken snacks spiser du når

du koser deg med varm kakao?

Jeg elsker å kose meg med sunn snacks å en kosekopp med noe varmt. Helst spiser jeg en mix av økologiske mandler, økologiske cashewnøtter, frysetørka bringebær, rista kokosflak, litt kakao nibs og hempfrø- drysser gjerne over litt honning og mandelsmør. Og har i litt sjokolade som er søtet med kokossukker. NAM

I boken til HAPPYFOODS så fant jeg også masse digge oppskrifter som søtpotet sjokolade muffins og gulrotvaffler som jeg har laget til kakaoen :)

Hvor får en tak i rå kakao?

Råkakao finnes i helsekoster og i utvalgte meny butikker, og du finner det alltid på nett.

 
IMG_2848 2.JPG
 


Adaptogener som tilpasser seg om kroppen trenger å roe ned eller får mer energi kan også blandes inn. Hvis en ikke vil kjøpe adaptogener kan en finne andre ting i krydderskapet til å være kreativ med for å booster næringen som chili, ceylon kanel eller ingefær.

Adaptogener som chaga, reishi, maca er noen som jeg har smakt :)

Håper du ble inspirert å kanskje fikk noe nytt kunnskap om kakao.

Tagg meg så jeg kan se deg å din kakao kreasjon, om det er med to ingredienser eller fler <3 @malinekstromno

Ha en fortsatt deilig søndag fine deg!

 
IMG_2841 3.JPG