Gulrotvaffel oppskrift fra Happyfoods!

Disse gulrotvaflene laget jeg alltid til mamma når jeg kom hjem på besøk i Sandnes. Super næringsrike, toppet med så masse godt som rørte bær og mandelsmør å serverte en hel familie! Alltid så koselig når vi samlet oss rundt bordet å spiste disse. Vi spiste for mye, men endte alltid med : ¨bare et vaffelhjerte til, og et vaffelhjerte til¨.

Jeg har vært så heldig å få dele denne oppskriften til Irina fra Happyfoods med dere! Du har nok vært der, eller sett denne koselige plantebaserte kafeen rett ved Vestkanttorget i Oslo på instagram.

Her finner du de deiligste salater, sunnere snacks, kokosyogurt og disse gulrotvaflene da! På happyfoods serveres vaflene med masse mandelsmør, kokosyogurt og chiasyltetøy. Oppskrifene deler hun i kokeboken sin ¨Happyfoods - REN, PLANTEBASERT MAT DU KOMMER TIL Å ELSKE¨, som jeg fikk i gave, og kan virkelig anbefale- her blir du inspirert og finner mange gode plantebaserte oppskrifter!

Jeg serverte disse vaflene til påskefrokosten igår, eller det ble vel en brunch. Et godt tips er å pakke med seg i sekken til påsketuren. Da kan en ha med seg litt syltetøy i et glass, mandelsmør eller most avocado og hummus som topping.


OPPSKRIFT GULROTVAFLER FRA HAPPYFOODS

4 egg

3 store gulrøtter

3 dl kokosmelk

3 dl havremelk

7 dl glutenfrie havregryn

3 ss kokossukker (jeg har også brukt honning og det funket bra)

2 ts ceylon kanel

2 ts kardemomme

1/2 ts himalayasalt

1 ts bakepulver

1/2 ts gurkemeiepulver (jeg droppet dette denne gangen)

FREMGANGSMÅTE

  1. Kutt gulrøttene i terninger

  2. Ha egg, gulrøtter og melk i en melk i en blender. Blend godt

  3. Tilsett havregryn, kokossukker, kardemomme, kanel, himalayasalt, bakepulver, gurkemeie (valgfritt), og kjør alt til en jevn røre

  4. La røren stå å tykne litt i kjøleskapet i ca. 30 minutter før vaflene stekes i vaffeljern

TOPPING

Server med rørte bær. Happyfoods signatur er rørte bringebær og solbær blandet med litt lime og kokossukker. Hun topper også med mandelsmør, epleskiver, blåbær, jordbær og granateple. Om du ønsker litt søtere kan du drysse litt honning over eller lønnesirup.

Nyt <3 Og god påske!