Pigmentflekker? Slik fikk jeg mine bort

IMG_8689.JPG

Da jeg kom hjem etter å ha vært flere år i LA, så hadde jeg to store C- fasong pigment flekker rundt øynene mine. De oppstår ofte pågrunn av soleksponering, og det gjorde mine. Jeg begynte å gjøre litt research på om det var mulig å fjerne eller dempe disse mørke områdene. Og jeg lærte mye - så dette er min erfaring å mine beste tips etter å ha lest meg opp litt :)



Hva er egentlig pigmentflekker?



Pigmentflekker er melanin som er hopet opp i huden. Melanin er det som gjør at vi blir brune på sommeren.

Det er ulike grunner til at vi kan få pigmentflekker. Dette er noen av årsakene :



1.) Melasma - Kan forekomme med hormonelle endringer i svangerskapet. Det kan oppstå ulike steder på kroppen, eller i ansiktet.

2.) Solflekker - er veldig vanlig. Relatert til soleksponering over tid. Oppstår normalt i ansiktet og hender.

3.) Post- innflamatorisk hyperpigmentering - skjer normalt etter en skade på huden, som etter en har klemt en kvise o.l



Dette gjorde jeg med mine solskader rundt øynene :

(PS: Det vil også hjelpe på kvisearr etc.)



SOLKREM -

Jeg brukte spf50 hver dag spesielt et tykt lag der jeg hadde pigmentflekkene. (Jeg bruker fortsatt spf50 hver dag nå). Det er veldig individuelt hvilken konsistens du liker på din krem så listet opp noen ulike merker jeg liker her, haha det ble litt mange men kanskje du finner en som passer din ‘smak’ :



RETINOL -

Sov jeg med om natten. Retinol øker celledelingen, jevner ut ujevnheter, arr og pigmentflekker. Det kan tørke ut huden så jeg er nøye med å bruke et fuktighetsserum på dagtid, under fuktighetskrem og spf. Jeg passer også på å sove med en ansiktsmaske så ofte jeg kan. Trapp opp ikke bruk hver dag! Les nøye på pakken før dere tar i bruk retinol!



BEHANDLING HOS HUDPLEIER -

Jeg gikk 2-3 ganger kanskje iløpet av 1-2 år hos en hudpleier å tok en kjemisk veldig mild peeling. Du kan gå oftere altså, bare hør med din hudpleier hva hun anbefaler for deg. Jeg tok blant annet green peel. Jeg passet alltid på at det er den mildeste varianten. Jeg er så opptatt av å vedlikeholde en sunn hudbarriere så ikke huden skal bli sensitiv og tørr. Da blir det enda et nytt hudproblem som jeg må ta meg av, hehe.



C-VITAMIN ELLER AMPULLER -

C- vitamin lysner og jevner ut huden. Jeg elsker faktisk c-vitamin da det også jobber sammen med kollagen som gir huden mer elastisk og plumpy. Serum og konsentrater påføres etter rens og før dagkremen. (ampuller er noen ganger enda mer konsentrerte enn serum, og kan brukes som kur, serum brukes hele året).



Konkluksjon


Jeg har klart å få bort mine pigmentflekker, som kom fra solen. Men det tok tid. Og dedikering til solkrem! I tillegg til god hudpleierutine, morgen og kveld. Jeg vil påstå at det tok vertfall 1-2 år og få de bort om jeg tenker meg om. De blir såklart lysere om vinteren også.

IMG_8337.JPG

Min hudpleie rutine

AM MORGENRUTINE

1.) Hy-öl og phytoactive base (dobbeltrens du må ha begge)

2.) Fuktighetsvann - jeg er veldig glad i ansiktsvann- ikke must men har bare blitt noe jeg liker å legge inn i min renserutine.

3.) Serum - et must. Jeg føler at et serum jobber så effektivt med å gi huden min masse fukt og glød. Trekker godt ned i hudlagene.

4.) Øyekrem- jeg har brukt øyekrem så lenge jeg kan huske. Perfekt for hovenhet, ringer og linjer rundt øynene.

5.) Dagkrem - et must. Jeg har kombinert hud. dvs litt fet i pannen, nesen og haken. Og resten av ansiktet litt tørt. Denne hjelper til å gi fuktighet der det trengs, samtidig som den regulerer der det er for mye talg produksjon.

6.) Spf50 - must for å forebygge aldring. Og om en bruker retinol eller syrebehandlinger.

De dagene jeg ikke bruker retinol elsker jeg denne milde peelingen 1 gang i uken.


PM KVELDSRUTINE

1.) Hy-öl og phytoactive base (dobbbeltrens du må ha begge)

2. ) Retinol / 2-3 ganger i uken

Alternativ - De dagene jeg ikke sover med retinol sover jeg enten med ansiktsmaske eller serum og fuktighetskrem. De produktene som jeg bruker i dagrutinen min utenom spf.



Håper dette hjelper dere som har pigmenter eller arr <3

Smil, Malin

Malin Ekström