Alt du trenger til manikyr hjemme

 
 
IMG_4832.JPG
 

Inneholder annonse lenker

Siden vi blir anbefalt å fortsette å være hjemme, så tenkte jeg å gi litt inspirasjon til ting vi kan bruke tiden på for innside og utside glød! Jeg må innrømme at jeg liker godt å få manikyr lagt på et neglestudio, men man kan jo skape litt den samme atmosfæren hjemme - meeed beroligende musikk, duftlys og en kopp urtete.

Sunne negler starter jo innenfra, men i likhet med huden og håret, så trengs litt hjelp. Særlig hendene og negler trenger fuktighet, å hjelp til å dytte ned neglebånd. Klimaet, og miljøet vi lever i, og ikke minst i disse tider - blir hendene våre ekstra tørre. Kulde er nemlig med på å dra fuktighet ut av huden.

Ved å ta vare på spesielt neglebåndene dine med ekstra fukt, legger du godt tilrette for sunne, sterke og velpleide negler.

Dette kan du gjøre på samboeren din også, bare droppe det siste steget med neglelakken ;)

 
IMG_4833.JPG
 

Hjemme manikyr


Inside glød tips

Et sunt kosthold har mye å si for sterke å sunne negler + hud og hår. Et kosthold som har fokus på grønnsaker, grønne blader, bær, frukt, nøtter, salater, proteinkilder og gode fettkilder som avocado og olivenolje DA får en glød da! ;)

Jeg tar vitaminer og mineraler som multivitaminer, omega 3, magnesium før jeg legger meg for bedre søvn, og kollagen noen ganger i matcha latten min. Da jeg har endel allergier å må unngå matgrupper så må jeg passe på å få i meg alt jeg trenger for å ha nok energi og at prosessene fungerer som de skal. Om en har et veldig variert kosthold så hadde jeg anbefalt kanskje kun omega 3 og multivitaminer.

shop: Multivitaminer, vitamin D, magnesium, omega 3, kollagen, B-complex

Exfoliating Cuticle Scrub Treatment


Ta vare på neglebåndene, det er et viktig steg for sunne lange negler! Neglebåndet er stedet der huden og neglen møtes.

Det første jeg gjør er derfor å gi neglebåndene en lite scrub, slik at døde hudceller fjernes. Neglebåndene blir jevnere å kan tillegg ta opp gode oljer og balms. Jeg scrubber èn og èn negl kort, før jeg fjerner med en fuktet bomullsdott.

shop: Exfoliating Cuticle Oil Treatment

 
IMG_4830.JPG
 

Nail & Cuticle Oil Treatment


Neste steg er å skyve ned neglebånd på en skånsom måte med en god negle og neglebånds olje. Jeg bruker penselen som følger med oljen til å pensle på, å masserer litt for å mykgjør før jeg bruker en neglebånd skyver å dytter ned neglebåndene forsiktig.

Noen kan synes dette er ubehagelig eller kjennes rart ut, så vær forsiktig i starten om du gjør det på andre. Neglebånd som er dyttet ned vil ikke få sprekker, å løs hud rundt neglen som kan være veldig vondt. Sunne neglebånd vil også gi sunnere negler da neglene vokser ut her.

shop: Nail & Cuticle Oil, Double Sided Cuticle Pusher

Nail Polish Remover

For at neglelakken skal holde godt og lenge som vi ønsker, renser jeg bort fett og fuktighet med en neglelakk fjerner. Eller du kan vaske av hendene med en såpe som fjerner fett. Tørk neglene godt med et håndkle.

shop: Nail Polish Remover

Forming og exfoliering

Neste steg er forming og filing av neglene. Jeg liker en buet form på neglene mine. Hvis de blir for spisse knekker de fortere på sidene.

Et annet tips er å file i lange strøk, ikke frem og tilbake raskt (som en gjør når en filer, hehe). Om man filer raskt frem og tilbake kan neglene flise seg og blir ødelagt fortere. Lenger og roligere strøk, er bedre for sunne lange negler.

En buffer, er en fil som du kan bruke på neglesengen, som er på toppen av neglen. Dette er for både å exfoliere, og for å få glattere jevnere negler + få bort gul misfarging.

shop: Classic Glass Nail File, Two Sided Classic Nail File, Buffer

 
IMG_4829.JPG
 

Strengthening Base Coat or Hydrating Base Coat

Så begynner lakkeringen om du ønsker å style neglene dine. Jeg begynner med å tørke neglene godt med en tørr klut eller tørr bomullsdott, for å få bort alt neglestøv, slik at neglelakken ikke får støvkorn i seg.

For at neglelakken skal sitte bedre, og for å unngå misfargede negler som kan oppstå om en påfører en mørkere lakk så brukes en basecoat, dette er første laget med lakk. Og er gjennomsiktig.

Du kan finne basecoat med styrkende effekt, fuktighets givende effekt, eller med effekt som skal gjøre neglene hvitere hvis de har blitt misfargede.

shop: Strengthening Base Coat, Whitening Base Coat, Hydrating Base Coat

 
IMG_4834.JPG
 

Style med Nail polish

Så kan du påføre selve neglelakken, jeg tar alltid to lag.

Neglelakk er en perfekt måte å style neglene på. Jeg er veldig glad i nude og neutrals, da føles hendene så velpleide og er den perfekte finishen til comfy hvite klær nå til høsten. I videoen bruker jeg den nyeste lakken i høstkolleksjonen som heter `Perfect knitwear`. Jeg påfører alltid to lag for finest dekkevne.

shop: Limited edition Perfect Knitwear

 
IMG_4831.JPG
 

Forsegle + finishing touches

En top coat er det siste strøket som forsegler neglelakken, gjør at du kan unngå riper og får neglelakken til å holde lenger- tips er å ta neglelakken ned over kanten på neglene, da skal den holde litt lenger. Det finnes ulike top coats. Noen gir lakken en høyglans effekt, mens andre gir en matte effekt. Eller så finnes det noen som skal i tillegg til å forsegle, hurtigtørke lakken.

shop: Ultra Shine Top Coat, Instant Matte Top Coat, Fast Drying Top Coat

 
IMG_4832.JPG
 


Det var min manikyr rutine! Du kan såklart stå over noen steg men her får du nesten den samme opplevelsen som du er på en neglesalong hjemme!:)

 
IMG_5003.JPG
 

Smil,

Malin








Malin Ekström