Avocado og fiken søtpotettoast

IMG_7385.jpg
IMG_7384.jpg
IMG_7386.jpg

bread has had a bad rep for a long time. but is it really that bad?in my opinion, we are all different. some of us can tolerate the wheat and gluten and feel fine—others feel terrible. It’s as simple as that. it all comes down to listening to your own body! how do I really feel when I eat this or that? without thinking about what my friends eat, what this blogger eats, what the media says, etc.  how does your body really feel? only you can know thati talk to so many people with stomach pain, allergic reactions, bloating, and more. and just by swapping out some of the foods you eat today can make all the difference! maybe your gut just needs some healing from everything you are putting in it now \\norwegianbrød har hatt et dårlig rykte, lenge. men er det virkelig så ille?vi er alle forskjellige. noen spiser hvete og gluten produkter og føler seg helt fine - mens andre kan føle seg helt forferdelige. det er så enkelt som det. det kommer alltid ned til det og kjenne etter på sin egen kropp. hvordan føler jeg meg egentlig etter jeg spiser det ene, eller det andre? bare du kan vite det. jeg har hatt så mange samtaler med mennesker, siden jeg har hatt min egen 'matreise', som går rundt daglig med plager som oppblåsthet, allergier og magesmerter. det å bytte ut noe av det du spiser idag, kan gjøre all forskjell! kanskje magen din trenger litt heling fra alt du spiser. et godt råd jeg en gang tok inn er å “bli en ekspert på deg selv!” I stopped eating bread because I got tummy aches and allergic reactions. I didn't feel good. and I think more people could benefit and have a better life by actually finding out what kind of food works best for their body. it could be wheat or it could be something else for you, that may cause fatigue, or other symptomsso, this was actually not supposed to be a long real talk about, well, tummy pains… but i am really passionate about finding out what your body thrives on best \\norwegianpersonlig stoppet jeg å spise brød for flere år siden, lenge før brød og gluten var fy fy.. jeg la merke til mønsteret av hvordan jeg følte meg etter jeg spiste brød - intense magesmerter og allergier. jeg følte meg bare ikke bra. jeg er helt sikker på at flere kunne hatt bedre kvalitet på livet sitt, om de fylte det med mat som passer bedre for sin kroppsince so many of us doesn't do well with gluten these days (and I could write a long post about that - but that will have to be later on ;)) I have been obsessed with making sweet potato toast with eggs lately . which is obviously gluten free - since it's a vegetable.. but egg toast doesn't look that pretty. so to try to tempt you to make this at home for yourself, i made one savory and one sweet flavor - avocado and cocowhip fig toast <3 \\norwegianover til disse toastene. siden flere av oss ikke trives så bra med gluten for tiden ( og det kunne jeg skrevet et langt innlegg om - men det får bli en annen gang;)) har jeg blitt veldig entusiastisk over ‘søtpotetbrødet' mitt, som jeg har begynt og ha til frokost med egg på - egg-toast. dette ser ikke så fint ut, så for å prøve å friste deg til å prøve dette hjemme - laget jeg en dessert aktig kokoskrem og fikentoast + avocadotoast | avocado toast | 1 slice sweet potato (roasted in oven)1/2 avocado2 persian cucumberssproutspinch himalayan saltpinch pepperchili flakesroasted garlic powder1/2 lime additions: would be super yummi with some cannelli beans or fried egg for extra proteins as well| fig toast | 1 slice sweet potato (roasted in oven)1 can coconut milk full fat (refrigerated overnight and turned upside down)1/2 tsp vanilla bean1 tsp honey + some for drizzle on top2 figspistachiosbee pollen | how to | start by cutting up the sweet potato into toast like slices. put them on a parchment paper in the oven at 160 degrees for about 20-30 minutes 

  1. use a fork and make your guacamole for the toast. you can stir in the salt, pepper, lime, chilli flakes and garlic now (like a guacamole) or sprinkle it over at the end

  2. spread the guacamole evenly on the sweet potato. use a mandolin and make ribbons from the persian cucumber. add some salt and pepper and sprouts for finishing touches

  3. take your can of coconut out of the refrigerator. when you open it now upside down, the hard part will be on the bottom and you can easily put the liquids into another container (and save for smoothies etc.). put the solid part in a bowl with a little bit of honey and vanilla bean, stir it up with a hand mixer. you get coconut whipped cream! spread evenly on toast and divide figs into slices and place them on top of the coconut cream. drizzle with extra honey and pistachios + beepollen

\\ norwegian | søtpotet toast |1 mellomstor søtpotet| hvordan | 

  1. del søtpoteten i skiver med en god kniv - i brødskive størrelse

  2. legg skivene på et stekebrett med bakepapir, i ovnen på 160 grader i 20-30 min

| avocado toast | ferdigstekt søtpotet skive1\2 avocado2 baby agurkerspirerhimalaya saltpepperchilli flakhvitløks pulverlime juice | kokoskrem og fiken toast | ferdigstekt søtpotet skive (nedkjølt, ellers vil kokoskremen smelte)kokoskrem ( kokosmelk av type full fett, satt i kjøleskapet over natten, sett den på hodet)1\2 ts vanilje1 ts honning + litt til å drysse over helt til slutt2 ferske fikenpistasj nøttervalgfritt: superfood bee pollen | hvordan |

  1. lag guacamole med avocadoen, bruk en gaffel. du kan blande inn alt krydderet i denne mosen, samt lime juice eller strø over salt, pepper, chilli, hvitløk og lime juice het til slutt. smør den moste avocadoen utover søtpotet skiven. har du en mandolin så bruker du denne til å skjære fine skiver av agurken, ellers så kutter du den vanlig med kniv.

  2. ta kokosmelken ut av kjøleskapet- ha den fortsatt med bunnen ned. nå da du åpner lokket, vil du ha det mest flytende av kokosmelken på toppen og den harde kokoskremen på bunnen. et godt triks for å separere det flytende og harde. skrap dette ut og ha det over i en bolle med vanilje og honning - visp med stavmikser. voilá du har kokoskrem. skjær fiken i tynne skiver og legg over kokoskremen. dryss hakkede pistasjenøtter og beepollen over. og litt flytende honning (noen ganger er honningen så hard at du må smelte den over vannbad litt)

so, I hope you start to listen to your own body, and of course that you try out these sweet potato toast <3 you will love them! \\norwegianjeg håper du også begynner å lytte til kroppen din, den prøver alltid og fortelle deg noe. kanskje prøver den og fortelle deg at du må prøve ut disse søtpotet skivene.. ;) håper du vil elske de! 

Malin Ekstrøm