Plantebasert og raw ostetallerken nytes på et tak i Abbot Kinney | eksamensoppgave

MG_3956.jpg

Det er fredag og hva er vel bedre enn ost og vin!

Vet ikke hvordan været er hjemme i Norge idag, men her er det sol  og vi nyter vin og ostefat ute i venice på terrassen utenfor skolen.

Disse ostene er laget på den veganske måten- med nøtter. Okey, jeg sier deg bare - du ville blitt lurt når du smaker disse! De smaker nesten som the ´real deal´, altså.

Vi laget dem i blender, med cashewnøtter og macadamia nøtter f.eks og nutritional yeast, som er det som gir osten ostesmaken.

Her fikk jeg også brukt masse av alt det spennende jeg fant på farmers markedet i Santa Monica! Se alle de fine fargene. Fiken, nektariner, lime fingers, og mini mandariner! MINI MANDARINER! <3 Jeg la et tynt lag med daddel paste i bunnen av ostene, og hadde i tillegg marinert pære i agave og cardemomme lake, lagt dagen før. Et tips som jeg gjør i norge er å gå på de utenlandske foretningene og kjøpe litt mer spennende frukt og grønnsaker enn den som finnes i den lokale dagligvare forretningen

Chia frø kjeks er også superenkelt å lage. Det er kun chiafrø og vann. Så chiafrø i vann, tilsett ønsket krydder. La det svelle i 30 min. Ta på lav varme i ovnen, (vi bruker dehydrator, så vet ikke hvor mange grader i en vanlig ovn). Ferdig å superkrispy!