Et minutts hverdagsmeditasjon med rosevann

05C62CDF-81E8-461C-95FF-7F586EAD6611.jpg

Alarmen ringer. du lener deg til siden og presser 'stop'.

Du legger fort merke til de røde små boksene med nummer, på mailboksen, facebook, instagram. I tillegg til at noen har prøvd å ringe deg. De har også sendt sms'er.

Du går raskt igjennom alt å svarer på det som haster. Du kommer på at det er idag du skulle begynne den sunne livsstilen, og tenker ; er alle ingrediensene til den grønne smoothien i hus?  Kommer på at du mangler spinat, og finner ut at du begynner imorgen heller.

Hopper ut av senger. Og går gjennom de faste rutinene, løper så ut døren. Morgener altså.

Etter jeg startet med yoga, ble jeg mer opptatt av å legge merke til de små tingene, detaljer, som du ikke legger merke til om du ikke er mindful som det heter.

I yoga blir det viet mye oppmerksomhet til pustingen vår, eller mangelen av den.. Og det og være tilstede. Hverdagen går så fort, og plutselig er dagen bare over - om du ikke stopper opp, 'and smell the roses' ;) For det var her rosevannet kom inn, med en tilfeldighet. dette produktet som jeg synes lukter så deilig av rose, ble min påminnelse om å; puste og stoppe opp litt.. .. ..

Jeg prøver nå og ikke la telefonen være det første jeg ser på når jeg står opp. Heller å la den vente 15-30 minutter, slik at jeg kan stå opp, pusse tenner, gjerne meditere å re opp sengen.

Så når jeg kommer til rosevannet i renserutinen min minner det meg nå på hver morgen om og våre mer tilstede, glad + roser har i tillegg helsefordeler på huden.

Slik ser morgenrutinen min ut etter jeg har redd opp sengen og skal rense ansiktet mitt :

  1. Start hver morgen med kaldt vann i ansiktet.

  2. Tørk med rent håndkle. Pump to pump i hånden rosevann. Viktigst; hold hendene over nesen din og pust dypt, enda dypere, helt ned i magen og repeter. Akkurat nå, er du tilstede. Og om du vil legge på, kan du tenke på tre ting du er takknemlig for.

  3. Fullfør rutinen med serum, øyekrem og ansiktskrem.

Rosevann er roseknupper som har blitt dampet og tilsatt i vann. Selv om det heter rosevann så inneholder det mikro partikler av rose oljer, som gir ekstra fordeler. Rosevannet lukker porer, gjør at huden føles myk og gir den en roseglød. Den kan benyttes av alle hudtyper - men kan være spesiell fin til de med litt akne da den fungerer anti-bakterielt og beroligende. Er også helende, om det har oppstått arr.