Bokhvete nudler med miso glasert gresskar

084D5A89-BD32-4387-BE9B-19D07C77ED79.jpeg

Dette er mine favoritt nudler, bokhvetenudler. Med deilig miso marientert flaske gresskar og tamari dressing! Var det mange ord der du ikke har sett før? Jeg skal forklare de tre matvarene 1. Miso. 2. Tamari. 3. Bokhvetenudler. Er du veganer eller vegetarianer, vil du spise litt sunnere, eller plantebasert eller har du allergier? - så er disse ingrediensene absolutt verdt å gjøre seg kjent med idag!Kan også nevne at når en har et glutenfritt kosthold er det litt kunnskap en må tillegne seg, men så ser en at det er så mye spennende en kan spise! Kanskje ting en ikke var helt klar over, og vil gjøre matopplevelsene så mye større! Alt i denne oppskriften er helt glutenvennlig. 

Hva er soba nudler, miso og tamari? 

Bokhvete nudler eller soba nudler

er laget av 100 % bokhvete mel. Det er helt glutenfritt. Snu gjerne på pakken for å se at produktet inneholder kun bokhvete når du kjøper det, noen tilsetter hvetemel som bindemiddel og da er det ikke glutenfritt. Bokhvete nudler er perfekt til asiatiske retter, som denne dere skal få oppskriften på her.

Tamari -

Er soyasaus uten gluten!

Miso -

Er et produkt som det er verdt å bli kjent med om du er veganer eller ønsker å spise mer kjøttfritt. Miso, har den femte smaken som er umami. Denne smaken kan en savne om en kutter ut kjøttet i en rett. Tilsetter du miso derimot så føles det som du ikke går glipp av noe smaksmessig!

Hva er miso?

Miso er et Japansk ord og betyr 'fermenterte bønner'. Tradisjonelt så fermenteres soyabønner med salt og koji (en spesiell mugg spore) i måneder eller år. Det finnes forskjellige farger og smaker men den lette, hvite varianten er best på smak synes jeg. Finnes i helsekosten.

| Oppskrift bokhvetenudler med miso marinert gresskar |

Glutenfritt. plantebasert.

| Miso marinert gresskar steg 1: |

  • 1 medium flaskegresskar 500 gram (fåes i dagligvaren og er det gresskaret som ligner på en flaske).

  • 2 ss hvit miso

  • 1 ss kokosolje

  • 1 ss sesamfrø (½ tilslutt)

| Karamelisert løk steg 2: |

  • 1 ss kokosolje

  • 3 sjalottløk

  • 2 finhakkede fedd hviløk

| Bokhvete nudler steg 3: |

  • 1 pakke bokhvete 200 gram

  • salt

  • olivenolje

| Dressing steg 4: |

  • 1/2 dl tamari

  • 1/2 dl sitron/eplecidereddik

  • 2 ss sesamolje

| Topping |

  • Sesamfrø

  • Granateple

  • Redikker

| Sette i sammen |

Bland alt i en bolle; karameliserte gresskar, nudler, karamelisert løk i en stor bolle og ha over dressingen. Topp med granateple og sesamfrø. Nyt! <3

inspirert av the beauty chef