Sunne blender pannekaker på 1,2 3

17361217_10158292325245104_1818552166_n.jpg

Bananpannekaker er noe av det beste jeg vet til frokost i helgen. Ikke bare fordi det er så utrolig godt, men jeg får sånne gode; 'nå er det helg assosiasjoner'.  Det er da jeg oftest tar meg god tid på kjøkkenet, uten noe som helst stress at en skal være et sted. Du kan så klart lage disse når som helst, men for meg så koser jeg meg ekstra lørdag og søndag morgen.

Da står jeg opp å steker små deilige, og super næringsrike bananapannekaker fylt med toppings, og nyter disse helst med en kopp matcha grønn te eller glødende melk. Jeg pleier i tillegg å lage chia frø syltetøy, som er proppet med favoritt frøet mitt; chia, og antioksidant rike blåbær.

Jeg vil faktisk si at jeg er lidenskapelig opptatt av å tilsette ekstra næringsrik ekte mat eller superfood, der jeg kan! Så om du har ekstra frukt, friske bær eller hakkede pistasj nøtter, så bruk det som topping. Her fant jeg frysetørkede bær, banan, physalis og granateple - antioksidant bomber. Har også forslag til alternativer du kan putte i røren under,  for og booste den opp litt.

| Oppskrift på verdens enkleste bananpannekaker |

8 små pannekaker

 • 1 stor moden banan (da mener jeg godt moden, for da er den søtere)

 • 2 egg (kan bruke 1 egg, og 1 eggehvite) eller chiaegg for vegansk

 • 2 dl store glutenfri havregryn

 • 2 ts vanilje extract

 • 1 ts kanel

 • 1 klype himalaya salt

Valgfrie alternativ: 1 ts bakepulver, proteinpulver, spinatblader, kardemomme, hempfrø, søtning (f.eks honning eller kokosblomssukker). 

| Topping på bananpannekakene |

 • Friske bær

 • Frisk frukt

 • Honning

 • Hemp frø

 • Chia syltetøy (oppskrift under)

 • Mandel smør

| Fremgangsmåte|

 1. Miks alle ingredienser til en glatt røre med stavmikser eller blender.

 2. Varm opp stekepannen på middelsvarme å tilsett 1 ts kokosolje.

 3. Stek ca. 2 ss av røren som en minipannekake, til du ser bobler forme seg, snu den rundt. (tips: er jeg i farten så har jeg noen ganger helt hele røren i pannen, og fortsatt stekeprosessen i oven på 180-200 grader. Da får du en 'skillet pancake', som lager seg selv, mens du gjør deg klar til å løpe på jobb) 

| Chia syltetøy |

 • 1 dl bær

 • skvett vann

 • 1 ss chia frø

 • valgfritt: vanilje, søtning (f.eks honning, daddel), sitronsaft

| Hvordan |

 1. Ha litt vann i en kjele å tilsett fryste bær.

 2. Kok opp å hell over i en skål. Mos lett med en gaffel, tilsett søtning om du ønsker og chia frøene, rør godt.

 3. Chia frøene kommer til å absorbere den varme væsken fort, så det vil ikke ta lang tid før du har syltetøyet ditt klart.

 4. Stable pannekakene oppå hverandre, gjerne med litt honning imellom lagene om du ønsker.

 5. Pynt med friske bær og en stor skje hjemmelaget varm chia syltetøy <3 

 6. Nyt og ha en fantastisk deilig og avslappende søndag dere.