Oppskrift på glødene melk

17176091_10158237390090104_1865782983_o.jpg

 Jeg har fått skikkelig dilla på gurkemeie melk.

Jeg føler jeg har knekt litt av koden også for å få den god nok til å nytes. Spesielt når noen av ingrediensene er pepper, gurkemeie og ingefær. Stay with me, det er faktisk godt! Og jeg er litt slik at når jeg vet hvor bra gurkemeie og ingefær er for kroppen så gjør det ikke noe om drikken har et lite "kick".

Denne koselige koppen med den gyldne melken er fast følge ved min side hver morgen i det siste.  Jeg varierer litt på hvilken type plante melk jeg bruker, og i det siste har det blitt hemp frø melk. I denne oppskriften har jeg brukt mandelmelk, men en kan også bruke kokosmelk eller eventuelt en annen nøttemelk.

Honning er det jeg bruker av søtning. Det er naturlig og gir en veldig fin sødme.

Tilsett litt raw honning om du ønsker mer søtsmak

Tilsett litt raw honning om du ønsker mer søtsmak

Se den fantastiske fargen på den økologiske gurkemeien

Se den fantastiske fargen på den økologiske gurkemeien

| golden milk |

4 dl mandel melk (kokosmelk er også til å anbefale)

1 ts kanel

1/2 ts kardemomme

en liten klyppe pepper

2 ts honning

1/2- 1  ts gurkemeie

valgfritt: malt ingefær 

| Hvordan |

Tilsett mandel melken i en kjele, visp inn de andre ingrediensene. Her gjelder det å være forsiktig med varmen, for blir det for varmt kan noen av de ulike melkene skille seg (spesielt mandelog havremelk-da pleier jeg og kjøre den raskt i blenderen).

En behøver ikke og ha denne drikken varm, den kan også nytes kald og heller bruke en flytende honning som ikke behøver og smeltes, og mikse den i en bolle med visp eller i blender om den er lett tilgjengelig - ha i isbiter <3