En Enkel Oppskrift på Morgengrøt

1C7DF630-17DE-4ABB-9E93-AFA5F1EA74AF.jpeg

Havregrøt er alltid en sikker vinner etter min mening. Jeg kan spise det til frokost, lunsj og middag. Og jeg topper den alltid med masse godt som chia syltetøy, nøttesmør, supermat og denne gangen kokte epler i julelake.  Hadde litt søtning som jeg tilsatte i en skvett vann og krydder som kanel, ingefær, muskatt og nellikk - så godt!

Her setter bare kreativiteten grenser. For meg så blir jeg aldri helt supermett av havregrøt uansett hvor mye jeg spiser virker det som, så jeg må ha litt ekstra sunt fett, og gjerne litt protein pulver i grøten for at jeg skal holde meg mett en stund. Dette er såklart veldig individuelt. Havregrøt inneholder vertfall masse fantastiske nærinsstoffer, samt fiber som vi alle trenger masse av.

FF63C37E-B316-4F7E-974E-17FDB02717CB.jpeg

| Oppskrift Havregrøt |

2 porsjoner 

  • 2 dl glutenfri store havregryn.

  • 4 dl vann

  • 1/2 ts himalayasalt

  • 1/2 dl plantemelk (Oatly havremelk, mandelmelk, kokosmelk). 

| Hvordan |

  1. Ha Havregryn og vann i en kjele. Kokes opp, mens du rører på medium varme. Det perfekte med å bruke vann er at havregrynsgrøten setter seg ikke i bunnen av kjelen.

  2. Når havregrøten er ferdig tilsetter du 1/2 dl melk, og rører rundt. Da blir den enda mer smaksrik og kremete.

Hva spiser du til frokost?

Jeg vil gjerne se din kreasjon - tagg meg @malinekstromno<3

Smil, Malin