Lag din Egen Hjemmelagede Sjokolade- Se Hvordan Her!

2DC1ACF4-E86E-4643-91F2-EDB5E6033AA4.jpeg

Hjemmelaget sjokolade er så enkelt!

Og fordelene er mange: du kan velge egen topping, du kan søte med det du ønsker og du kan velge hvor mørk du ønsker sjokoladen.

Jeg er veldig glad i mørk sjokolade, da får en i seg mye mer antioksidanter fra kakaoen. Jeg går på 70 % og oppover i kakaoinnhold.

Denne sjokolade platen går så  raskt å lage- kun to ingredienser, fordi du kjøper sjokoladeplaten i butikken.

Om du skroller ned får du se hvordan du lager sjokolade HELT fra bunnen.

| Quick sjokoladeplate |

  1. Kjøp 70 % sjokoladeplate i butikken. Smeltet i vannbad og strø over ønsket topping. Se hvordan under.

Jeg har listet opp flere toppings muligheter under - for her er det mange varianter du kan gå for <3

Hva er vannbad? - vannbad er når du fyller en kjele med vann og har en skål oppi der igjen. Da smeltes sjokoladen skånsomt uten å få altfor mye varme. Jeg skruer av platen helt når sjokoladen begynner å smelte for å bevare næringen i kakaoen.

 | Oppskrift ristet kokosflak sjokolade |

  • 70% sjokolade kjøpt i butikken

  • 5 ss kokosflak

| Hvordan |

  1. Ta vann i en kjele og ha en bolle over som tåler varme. Knekk opp sjokoladen i små biter og ha de i bollen.

  2. Når vannet begynner og boble skruer du av platen og rører men en skje til sjokoladen er smeltet.

  3. Ha kokosflak på stekepannen og ta på middels varme. Rist i pannen hele tiden så de ikke brenner seg. Dette kan gå fort- så hold et øye med flakene hele tiden. De er ferdige når de er gyldne.

  4. Ha bakepapir i en form, og hell over sjokoladen. Sett den inn i kjøleskapet i 15 minutter, til sjokoladen setter seg litt.

  5. Ha så over nedkjølet kokosflak og sett inn i kjøleskap igjen til sjokoladen er helt hard.

| Topping forslag |

  • Gojibær

  • Mulberries

  • Kakao nibs

  • Kokosmasse

  • Granateple

  • Frysetørkede bær

  • Bee pollen

  • Matcha

  • Hemp frø

  • Chia frø

  • Gresskarkjerner

  • Hakkede nøtter

  • Pistasj

| Basis oppskrift på sjokolade |

Oppskriften er alltid 1:2, dobbel mengde kakao masse til kakao smør. Supernature har alle produktene om du vil lage sjokolade helt fra bunnen.

  • 100 gram sjokolade masse

  • 50 gram sjokolade smør

  • 1/2 ts vanilje

  • Klype salt

  • Søtning - start med noen spiseskjeer lønnesirup, honning eller kokosblomst sukker til du får det søtt nok til dine preferanser.

Har du testet ut å lage din egen sjokolade?

Tagg meg gjerne malinekstrom om du lager så jeg kan se <3

Smil, Malin