Har Du Din Egen 'Meditation Station'?

IMG_5801.JPG

Mitt første møte med meditasjon

Husker den dagen for flere år siden da jeg for første gang ble introdusert til meditasjon. Eller, sett tilbake så skjønner jeg at det var meditasjon jeg drev med...

Jeg var med en venninne på min første yogatime, og helt i slutten av timen så sa yoga instruktøren at vi skulle legge oss ned på ryggen å lukke øynene. Vi skulle bare ligge der. Ikke gjøre noe sa hun. Bare LIGGE der, tenkte jeg. For meg var dette helt unødvendig, tenk alt jeg heller kunne gjøre. Jeg kunne jo jobbet, istedefor å bare ligge her.

Så, jeg reiste meg rolig opp. Nikket veldig beklagende til yogainstruktøren, signalisterte til henne at jeg måtte gå. Listet meg rolig ut så ingen skulle bli forstyrret. Så var det fort hjem å jobbe videre. Godt jeg slapp å bare ligge der, smilte jeg.

Vi skulle bare ligge der. Ikke gjøre noe sa hun. Bare LIGGE der, tenkte jeg. For meg var dette helt unødvendig, tenk alt jeg heller kunne gjøre.

Som dere skjønner så var dette min tilnæring til meditasjon. Nå ler jeg litt av den yngre utgaven av meg. Idag etter å ha funnet ut at dette er et av mine viktigste verktøy i hverdagn- kan jeg ikke anbefale det nok til dere. Meditasjon er en GAVE og en nødvendighet. Hvorfor lurer du kanskje på? Jeg synes denne setningen er veldig fin å forklarende ;

“The more regularly and the more deeply you meditate, the sooner you will find yourself acting always from a center of peace.” J. Donald Walters

Idag er meditasjon noe jeg ikke overkompliserer. Jeg husker jeg gjorde det i starten. Det første jeg måtte bli kvitt var tankene om at jeg følte meg rar eller at jeg var nå på vei til å bli en veldig alternativ person! Det andre var at alt måtte være tilrettelagt- altså jeg tenkte at jeg måtte ha den perfekte meditasjonspillelisten på spotify. Jeg måtte finne det perfekte stedet å sitte. Meditasjons apper osv.

“Meditation means the recognition or the discovery of one’s own true self.” Sri Chinmoy

Nå har jeg innsett at meditasjon er egentlig bare vår måte å lade opp, på samme måte som vi gjør med mobilen vår. Jeg opplever klarhet, mer ro og forståelse blant annet når jeg mediterer.

Hvordan lage din egen meditation station

Som jeg nevnte trenger en ikke å overkomplisere hvor en skal meditere og hvordan. Men jeg opplever noen ganger at jeg ønsker å ha et lite sted, som er dedikert til å bare sitte i ro. Med en pute, gjerne et duftlys osv. Slik at du kan trekke deg bort for kanskje 2-5 minutter om hele familien er hjemme. Du vet akkurat hvor dette stedet er i huset ditt, kanskje det er klesskapet, eller ved siden av sengen, eller et annet sted som du kan ha en pute liggende slik at barrieren for å sette seg ned ikke er stor når du kjenner du trenger det.

C1CE9B99-56E7-4BA2-96D6-EC119A270B74.JPG

Mine meditasjons apper

Jeg har noen apper jeg liker å bruke dersom jeg ikke bare klare å sitte der å puste. Da kan jeg anbefale :

  • Headspace

  • Calm

  • Insight timer (fin app som plinger når du er ferdig å meditere).

Har du prøvd å meditere? Hva er dine erfaringer?

Smil, Malin