Jordbær Rocky Road Barer, Med Kun Tre Ingredienser

1BAFEDA2-C554-4B23-810D-7E3BB6ABB083.jpeg

Når jeg skal lage meg noe kjapt og digg - så involverer det som regel alltid sjokolade! Den mørkeste varianten vell og merke, og den skal være søtet med kokosblomstsukker.De fleste har fått med seg min kjærlighet for frysetørkede bær, og disse sjokolade barene er intet unntak. Det som gir den 'rocky road'ete teksturen er quinoa puffs.

Jeg har letet så lenge etter disse sunnere glutenfri puffene og fant de endelig i en økologisk helsekost i Stavanger. Gledens dag. Jeg fikk puffede quinoa i sjokoladen min, sammen med frysetørkede jordbær.

Små gleder i livet, altså!

Dette var den mørke sjokoladen jeg brukte. Du kan bruke akkurat den du ønsker - men til mørkere kakao prosent til bedre for deg. Mer antioksidanter. Og gjerne finn en sjokolade som er søtet med kokosblomstsukker for lavere blodsukkerstigning + bonus av litt ekstra næring.

Jeg startet med å smelte sjokolade i et vannbad. Vannbad betyr at du har en kjele med vann, har en bolle som tåler sterk varme oppi der igjen (pass på så du ikke får vann i skålen). Og har så i sjokoladen. Kok opp vannet, skru av og la sjokoladen smelte.Ha i quiona puffs eller rispuffer, eller nøtter - kreativiteten har ingen grenser! Og frysetørkede jordbær eller bringebær.Rør godt slik at alt blir godt dekket med sjokolade. (Husk å smake litt underveis ;)

Jeg startet med å smelte sjokolade i et vannbad. Vannbad betyr at du har en kjele med vann, har en bolle som tåler sterk varme oppi der igjen (pass på så du ikke får vann i skålen). Og har så i sjokoladen. Kok opp vannet, skru av og la sjokoladen smelte.Ha i quiona puffs eller rispuffer, eller nøtter - kreativiteten har ingen grenser! Og frysetørkede jordbær eller bringebær.Rør godt slik at alt blir godt dekket med sjokolade. (Husk å smake litt underveis ;)

Slik skal det se ut tilslutt : trykk det så ut på et bakepapir, og ha det inn i frysen. Jeg hadde en tykkelse på 2-3 cm

Slik skal det se ut tilslutt : trykk det så ut på et bakepapir, og ha det inn i frysen. Jeg hadde en tykkelse på 2-3 cm

| Oppskrift jordbær rocky road |

Plantebsert. glutenfri. nøttefri

  • Sjokolade plate (70 - 80 % kakao)

  • 2 dl frysetørkede jordbær, opphakket

  • 8 ss quinoa puffer (alternativ rispuffer eller nøtter. Med nøtter blir de ikke nøttefri.)

  • Valgfritt, men for ekstra smak : ekte vanilje, himalaya salt, honning, kokosolje, mandelsmør.

| Hvordan |

  1. Smelt sjokolade i vannbad. Metode ovenfor.

  2. Rør inn resten av ingrediensene.

  3. Ha massen på bakepapir og form til. Dryss over ekstra frysetørkede jordbær.

  4. Sett i kjøleskap eller frysen.

  5. Skjær sjokoladen opp i barer og nyt!

Min kamerarull <3

Min kamerarull <3

Test ut dette i påsken, du vil ikke angre !

Tagg meg @malinekstomno så jeg kan se <3

Smil,Malin