Vegansk pannacotta med multer

92164C09-7B07-453E-BC7E-FA6B3A84F369.jpeg

Superdeilig dessert, som er sunn og sukkerfri? Here you go - kokos panna cotta! 

Få ingredienser, og kokosmelk kan du få tak i overalt nå til dags, pass på at det er en kokosmelk du har smakt før og vet den er god på smak. 

Historien bak denne desserten; Jeg har blitt så inspirert av min mamma i det siste. Hun har kuttet ut sukker og lagt om til en sunnere livvstil, som er så gøy. Fordi hun er ekstremt flink (3 uker er gått uten tilsatt sukker, heia heia), og for at vi kan finne sunne gode oppskrifter sammen slik at hun føler at hun ikke går glipp av noe! Så da ble det denne deilige kokos panna cottaen med multer.

Enkel å  lage, søtet med honning som er rik på enzymer og er veldig godt! Til toppingen kan du såklart bruke det du ønsker, vi hadde multer i frysen, men du kan bruke de bærene du har! Se basis oppskrift på syltetøy under. 

| Oppskrift vegansk panna cotta |

6 porsjoner 

  • 2 bokser kokosmelk (bruk en kremet kokosmelk).*

  • 6 plater gelatin (agar agar om du er veganer).

  • 5-6 ss raw honning (smak deg frem til den søtsmaken du ønsker).

  • 1 ts vanilje pulver (+ litt vanilje ekstrakt om du liker mye vaniljesmak som meg).

  • 1/2 lime

 | Rørte bær |

  • Valgfrie bær, ta gjerne de du har i fryseren eller bruk friske bær kuttet i biter

  • Honning

  • Valgfritt: Vanilje pulver

 | Hvordan |

  1. Legg gelatin i en bolle med kaldt vann.

  2. I en gryte med lav varme tilsettes først én boks kokosmelk. Når melken ryker litt, tilsetter du honning så den løses opp. Ha så i myke gelatinplater å rør. Ta gryten av varmen.

  3. Tilsett den andre boksen og smaksett med vanilje og lime juice.

  4. Hell melken over i 6 glass og dekk dem til, før du setter dem i kjøleskapet. Tok rundt 3 timer før de var helt stive.

  5. Om du vil lage syltetøy, tar du bær i en kjele, og varmer opp med en liten skvett vann. Smak til med honning og valgfri vanilje. Kan gjerne settes kaldt til den skal serveres.

  6. Når panna cottaen er stiv legger du over syltetøy- og serverer!

 * Vår kokos panna cotta har skilt seg noen ganger, men da har vi bare sagt det er kokos gelé på bunnen ;) Dette skjedde spesielt med Helios sin.  

Nyt, og tagg gjerne @malinekstromno om du lager, så jeg kan se og like <3

Smil, Malin