Lun erte- og linsepastasalat med avocado og kongereker

A1042A80-B68D-4138-A27E-1253B05BEC55.jpeg

Jeg har fått skikkelig dilla på denne lune salaten, med glutenfri pasta og kongereker! Jeg er veldig glad i og blande varme og kalde elementer i salaten min, så noen varme grønnsaker blandes inn i frisk salat. Her kan du såklart bruke det du har i kjøleskapet av grønnsaker! OG, vi må prate litt om pastaen! For rema og andre butikker har nå fått inn linsepasta, ertepasta og bokhvete pasta.

Se i allergi vennlig hylle i matbutikken du handler i. Det som er viktig er å snu på boksen å lese innholdsfortegnelsen at de inneholder faktisk 100 % f.eks linser/pasta/bokhvete. (Noen produkter kan ha durumhvete blandet inn, og det er gluten)

| Lun pastasalat med avocado og scampi |

2 porsjoner

  • 80 gram ukokt ertepasta (fra rema 1000- allergi hyllen)

  • 80 gram ukokt linsepasta (fra rema 1000 - allergi hyllen)

  • 160 gram ferdigkokt scampi

  • 1 squash

  • 2 vårløk

  • 1-2 ferdigvasket salat pose

  • 1 avocado

  • Topping til slutt : ferske basilikum blader

  • Valgfritt, men anbefales: kapers!

| sennep og honning dressing |

  • 6 ss extra virgin olivenolje

  • 2 ss eple cider eddik (En eple cider eddik fra helsekosten der det står 'with the mother' er den du vil gå for, best for magen din).

  • 2 ts dijon sennep (Jeg kjøper min på helsekost for den er uten sukker. Men du kan også bruke vanlig sennep).

  • 1-2 ts honning (Honning som ikke er varmet over 42 grader fra helsekosten vil inneholder mest enzymer).

  • Klype himalaya salt

  • 1/2 - 1 ts pepper

| Hvordan |

  1. Kok opp 1 liter vann med litt salt om du ønsker. Ha så i pastaen, og kok mellom 8-10 minutter alt etter hvor myk du ønsker pastaen.

  2. Kutt opp squash i mindre biter og vårløken. Ha på en stekepanne med litt olje og stek lett, jeg liker at det er litt tyggemotstand på grønnsakene så ikke stek for lenge. I slutten av steketiden legges kongerekene på pannen. Disse skal kun varmes opp, de kan bli seige om de ligger der for lenge, så kun noen sekunder på hver side.

  3. Ha ingrediensene til dressingen i en bolle, utenom olivenoljen. Ha olivenoljen i en annen bolle. Start med og vispe honningen, sennepen og eple cider eddiken i den ene bollen, hell så forsiktig inn olivenoljen og visp mer. Krydre med salt og pepper.

  4. Ha posen(e) med salat i en stor plastbolle, tilsett den ferdigkokte pastaen, grønnsakene og kongerekene + bland inn senneps honning dressingen. Vend slik at alt er dekket av dressingen.

  5. Server på to tallerker, ha over 1/2 avocado på hver tallerk, fersk basilikum, og valgfri kapers + ekstra salt og pepper.

Smil, Malin