Kakao mint créme ala Matthew Kenney

Unknown-6.jpeg

Sunn konfekt, ja takk! Disse fra Matthew Kenney er sunne og laget av nøtter, kokos og kokosolje, overtrukket med sjokolade.

Veganske konfekter og desserter er overraskende gode. De vanligste ingrediensene er nøtter, som macadamia og cashewnøtter, sammen med f.eks dadler, kokosolje, honning/agave nectar. Da blir de søte og med en vanvittig deilig smak og konsistens.

Det som tilsier at de er `raw`, er at de ikke varmes opp. over 42 grader. Da beholdes mye av enzymene som oftest går bort når råvarene varmes for mye.

| Kakao mint créme ala matthew kenney |

`til fyllet`

115 gram kokosmel

130 gram cashew nøtter

165 gram macadamia nøtter

100 gram agave nectar, evnt. honey, or maple syrup (or more, to taste)

5  gram mint blader

1 ts peppermynte extract

1 ts vanilje extract

1 ts sitron juice

litt himalaya salt

105 gram cocosa, smeltet 

Start med å pulsere alle ingrediensene i en foodprossecor. tilsett kokosoljen tilslutt. sett bollen med miksen i kjøleskapet til den begynner å hardne.ta ut, og form/rull blandingen til en lang ´trestokk`, ved bruk av selofan. nå bestemmer du størrelsen du ønsker på medaljongene. kjær opp medaljongene, og settde i frysen til de blir helt harde.lag `chocolate glaze`, som du dipper de fryste medaljongene i. se under.

`chocolate glaze`

200 gram agave nectar (evnt. maple sirup eller honning)60 gram kakaopulver105 gram kokosolje, smeltet1 ts himalaya salt1 ts vanilje ekstraktbland alle ingrediensene sammen til en glatt røre. dypp de fryste medaljongene. oppbevar dem i frysen og ta ut rett før servering- nam ♥