#mefavorites concealeren jeg bruker + tips til å unngå at den legger seg i linjer under øynene

#mefavorites | NY FREDAGSFAVORITT |

Hver fredag tar jeg for meg et produkt jeg elsker. Det kan være et produkt jeg har akkurat oppdaget eller brukt lenge. Alt fra produkter til utsyr for en mer glødende livsstil ;)

Idag skal vi prate concealer!

Jeg elsker concealer. Når jeg påfører den føler jeg meg mye våknere med en gang. Mange av mine sminketips kommer fra spørsmål jeg får av dere i virkeligheten, eller gjennom instagrammen min malinekstromno.


Concealer - dette svarer jeg på :

‘Hvilken concealer bruker jeg?’

‘Hvorfor bruker jeg en egen concealer under øynene?’

‘Kan en ikke bare bruke foundation under øynene?’

‘Hvordan unngår man at concealeren legger seg i linjer?’

Hva er forskjellen på flytende og fast/kremete concealer, hva bør jeg bruke?’

‘Hvilken farge bør man ha på concealeren?’

Facetune_25-09-2019-12-12-16.JPG
  • ‘Hvilken concealer bruker jeg?’

Jeg har brukt Helena Rubenstein sin Magic concealer i noen måneder nå og elsker den. Denne kommer i kun to nyanser. Om du ikke finner en som matcher ditt ansikt, skal du få tips under på hva du bør se etter når du velger din concealer!

  • ‘Hvorfor bruker jeg en egen concealer under øynene?’

  • To grunner.

1. Øyepartiet er mye mer sensitivt enn huden resten i ansiktet. Et produkt tilpasset det området er perfekt.

2. Disse produktene har i de fleste tilfellene partikler som gjør at det lyser opp området rundt øynene, highlight effekt og ser superfint og fresht ut!

93B33247-722E-4F83-AC0F-128734DB7747.JPG

  • ‘Kan en ikke bare bruke foundation under øynene? ‘

En concealer bør være én nyanse lysere enn foundationen din. Da åpner du blikket mye mer! Makeupen vil se mye mer harmonisk ut. Finn en foundation som matcher hudtonen din, og kjøp concealeren en halv, til én nyanse lysere. I tillegg som nevnt ovenfor så er konsistensen gjerne anderledes på et produkt som er ment under øynene.

  • ‘Hvordan unngår man at concealeren legger seg i linjer?’

Det kan være ulike grunner til at concealeren legger seg i linjer. Det kan være at du har tatt for mye produkt på eller ikke klappet det nok inn i huden (jeg klapper med beauty blender, så med ringefingeren for å varme opp produktet). Et annet tips er å bruke et veldig fint løspudder over concealeren for å forsegle makeupen.


  • ‘Hva er forskjellen på flytende og fast/kremete concealer, hva bør jeg bruke?’

En flytende concealer er superfin å bruke under øynene. Jeg synes personlig at den legger seg mye finere enn en tyngre kremete concealer. Spesielt om en har mye fine linjer rundt øynene. Noen ganger heter de også ‘under eye concealer’ og er ment for bruk under øynene. Concealere som er litt tykkere, eller kommer i små krukker heter noen ganger også ‘camouflage‘ og er ment til å dekke kviser, pigmentflekker, arr og ujevnheter i resten av ansiktet.

  • ‘Hvorfor kan øynene renne noen ganger av concealer under øynene?’

Noen ganger kan en irritere øynene når en kommer så tett inn på øynene. Produktet kan skli litt inn. Eller du er rett og slett allergisk mot produktet. Jeg har opplevd at det kanskje ikke er concealeren som gjør at øynene renner, men at jeg har holdt på med vippetangen så tett innpå øyet.

  • ‘Hvilken farge bør man ha på concealeren?’

Fargen bør matche hudtonen din, og være en nyanse lysere enn resten av ansiktet. Da åpner du blikket veldig fint :)

FC3C7597-C8D1-4012-8AA8-3A6278707D3B.JPG

Har du andre sminkespørsmål så skriv til meg på malinekstromno så kan jeg lage mer slike innlegg <3

Smil,

Malin