#mefavorites og oppskrift på golden milk

Jeg skal hver fredag dele et av minefavoritt produkter her. Jeg er så lidenkapelig opptatt av bra produkter som gjør det lett for oss å bli sunnere! Det kan være utstyr, matprodukter eller skjønnhetspleie. Jeg har så mye jeg har lyst til å dele med dere, så nå skal jeg velge én ting hver fredag som jeg må tipse dere om!

Historien bak er at jeg alltid har vært veldig opptatt av ingredienser, hva vi faktisk får inn kroppen vår. Jeg begynte tidlig å snu på alle produkter jeg spiste for å finne ut om det inneholdt noe av det jeg var allergisk mot. Etter at jeg studerte ernæring og startet med egen reseach, så fant jeg ut hvor mye forskjellige ingredienser det er i de ulike matvarene og produktene som ikke er bra for oss! Konserveringsmidler, tykningsmidler osv.

Jeg begynte kun å spise hele rene matvarer, som ikke hadde en ingrediens liste. Som nøtter, frø, avocado, grønnsaker, bær - ja du skjønner hvor jeg vil ;)

Da jeg bodde i LA var de ekstremt opptatt av rene produkter, at de var økologiske og ikke inneholdt masse ingredienser som vi nesten ikke klarer å uttale. Jeg synes dette er veldig viktig å rette fokus på nå, i en tid der det har kommet så mye plantebaserte produkter som skal erstatte kjøtt, melkeprodukter osv. Her tror jeg der er viktig at vi gjør litt research for å finne ut hva er det egentlig disse produktene inneholder, snu på produktet, kan en ikke uttale ingrediensen så synes jeg ikke kroppene skal få de i seg.

B19E0CEA-CE5E-4668-BF62-37F5BD644B20.JPG

Til mer bevisst jeg nå har blitt på ingredienser, og bra produkter til mer glad blir jeg når jeg virkelig finner noen som har lagt sjelen i å  lage noe som er bra for helsen, og også jorden vi lever på!!

Mange av disse produktene ser du har lagt virkelig alt i å lage et BRA PRODUKT for oss. Det vil jeg gjerne være med å highlighte!

Her er fredagens #mefavoritt :

FRANK GREEN

Dere vet er jeg veldig glad i teer, spesielt økologiske teer fra Pukka, eller Clipper. Lager meg også matcha latté og golden milk hvis jeg har ingrediensene i hus. Jeg lager det ofte å tar det med meg i farten! Da vet jeg at jeg har benyttet meg av gode ingredienser.

Det jeg liker med Frank Green er at de er fine å se på - Men viktigst av alt er at de er BPA frie, FDA og EU godkjente i materialene de bruker. Slik at ingenting rart kommer inn i drikken vår. Vi slipper også bruk og kast av uendelige mengder av engangs kaffekopper!

Denne liker jeg spesielt godt ifht andre kopper fordi den søler ikke. Har en trykk knapp på toppen som gjør at den åpner å lukker seg. Drikken holder også veldig godt på varmen!

56FF4875-C828-4986-BF2F-BD9EE927E67C.JPG

| Vedlikehold av kopp |

Noe jeg også er opptatt av er hvordan en vedlikeholder slike produkter.

Det står at den skal vaskes godt i varmt vann og såpe før bruk. Denne kan ikke vaskes i vaskemaskinen, eller fryses. Det kommer med en fin folder med masse motiverende tips til hvordan du tar vare på produktet og ikke minst inspirasjon til hvorfor du bør ta slike produkter som dette i bruk istedenfor engangskopper :)

| Oppskrift på golden milk |

  • 5 dl havremelk eller kokosmelk

  • 1/2 ts gurkemeie

  • klype pepper

  • 1/4 kardemomme

  • 1/4 ts kanel

  • 1/4 ingefærpulver eller ingefær te fra Pukka

  • Valgfritt : søtning som honning

| Hvordan |

  1. Varm forsiktig opp melken. Tilsett de andre ingrediensene, visp. Ikke la melken koke, kun ryke.

  2. Server med en gang, gjerne med kaneldryss på toppen.


Håper du blir inspirert til å ta med deg din te eller næringsrike goldenlatté i farten neste gang!

Smil,

Malin

MEfavoritesMalin Ekström