Hvordan lage en næringsrik smoothie

 
Tallerk, skål og linduk fra H&M home. Skje fra Søstrene Grene.

Tallerk, skål og linduk fra H&M home. Skje fra Søstrene Grene.

Jeg er veldig glad i smoothies. Tanken på å proppe noe med så mye næring for så å drikke det, gir meg veldig mye glede! Haha. Jeg ser for meg cellene bare får alt næringen de trenger for at huden min skal få glød og kroppen min kan holde seg frisk!

Det som er viktig når jeg lager smoohtie er at den inneholder mye næring. I form av sunt fett, protein og masse grønnsaker. Jeg prøver alltid å kutte ned på frukt, og heller øke grønnsaks innholdet uten at det skal gå sånn altfor mye ut over smak.

| Hvordan jeg lurer inn grønnsaker i alle smoothiene mine |


Det er tre grønnsaker jeg lurer inn i smoothisene mine som ikke gir sånn altfor mye smak og det er disse tre :

 1. Spinat

 2. Dampet og fryste blomkål buketter (kan kjøper i butikk)

 3. Dampet og fryst eller rå squash

Andre grønnsaker som gir litt mer smak er grønnkål og selleri, fantastiske men da må en gjerne ta i litt mer søtning som banan, mango, eller ananas.

da må en gjerne ta i litt mer søtning som banan, mango, eller ananas.

| Hvordan få en kremete smoothie bowl? |

For å få en kremete smoothie så gjelder tre ting :

 1. En kraftig blender. Jeg bruker Vitamix sin, den knuser til og med nøtter og frø helt smooth.

 2. Holde igjen på væsken. Dette kan noen ganger være lettere sagt enn gjort, noen ganger må en la de fryste ingrediensene tine litt, før en kjører igang.

 3. Bruke fryste bananer, mango, avocado i smoothien. Disse ingrediensene er mer kremete i konsistensen når de blendes og vil gjøre smoothien mer creamy.

| Hvordan få smoothien til å holde deg mett lenge? |

Jeg bruker alltid sunt fett i smoothiene mine for og holde blodsukkeret mitt stabilt og mett i flere timer. Vi er alle ulike her, for min del så vil en smoothie med fruktjuice og masse frukt i gi meg energi superraskt også blir jeg sulten igjen rett etterpå! Fruktsukkeret går med andre ord rett i blodet, og jeg får i tillegg vondt i magen av for mye frukt. Derfor har jeg i sunt fett som nøttesmør, kokosmelk, chiafrø. I tillegg til grønnsaker eller grønne blader, og bruker nøttemelk for at smoothien skal holde meg mett istedefor juice.

| Min smoothie |

Jeg er veldig dårlig til å måle smoothiene mine men de kan se slik ut :

 • Spinat 1 neve - VITAMINER OG FIBER

 • Avocado 1/4-1/2 - SUNT FETT OG FIBER

 • Chiafrø 1-2 ss - OMEGA 3, PROTEIN OG FIBER

 • Mango 1 neve fryst - VITAMIN A

 • Mandelsmør 1-2 ss - PROTEINER OG FIBER, VITAMIN E

 • Havremelk eller kokosmelk

 • Kollagen - SKIN GLOW, STERKE NEGLER OG HÅR