Oppskrift på sprø tynne frøknekkebrød

4A9D7787-1564-4112-A158-AAB1847CD4BE-e1540485515586.jpeg

Disse tynne sprø knekkebrødene er jeg mildt sagt hekta på! De er deilige til frokost med pålegg, smuldre oppå salater og ellers bare spise som snacks. Det som gjør dem så digge er nok de store saltflakene jeg drysser over helt til slutt, altså et viktig steg som en ikke kan hoppe over ;)

Jeg lager disse hele tiden, de er så tynne og sprø - Og dette er den oppskriften jeg er mest glad i. Så vil du justere/legge til noe som du liker veldig godt så kan du det såklart. Jeg elsker å justere oppskrifter til min smak

Kort om bløtlegging

Jeg har begynt å bløtlegge frøene i 2 timer, skylle dem godt i en sil, og tilsette litt mer væske før jeg blander inn tørre ingredienser. Mer om hvorfor jeg gjør det, har jeg skrevet i et tidligere innlegg.

| Oppskrift på tynne knekkebrød |

3 brett, steketid 45 min, skifte plass på brett, steke 45 min til (sjekk inn etter 20 min) + luft tørkes i ovn

 • 3,5 dl glutenfri store havregryn

 • 2 dl gresskarkjerner

 • 2 dl sesamfrø

 • 2 dl linfrø

 • 2 dl solskikkekjerner

 • 3 ss LSM (dette er en blanding jeg elsker å ha i kjøleskapet - Linfrø, Solsikkekjerner, Mandler står det for. Pulsert i blender til pulver! Ta et par ss og booster havregrøten med det, blander i knekkebrød, har i brød, over granola o.l. Hvis du ikke vil lage dette- bland inn litt mandelmel, knuste linfrø eller noe annet tørt som binder og gjør knekkebrødet krispy helt til slutt).

 • Topping: Maldon havsalt flak (viktig).

| Hvordan |

 1. Første steget er å bløtlegge alle i frøene i en bolle med vann, med 2 ss eple cider eddik. Se bilder under. Les mer om hvorfor du bløtlegger i tidligere innlegg. (Du kan også droppe dette steget- da fyller du på 7 dl vann og lar det stå i én time. Og hopper rett til steg 3.

 2. Etter 2 timer eller over natten, tar du en sil og har over massen, som nå har blitt litt tykkere- rens den godt i vann. Ta ovnen på 150 grader. Ha de rensede frøene tilbake i bollen og bland inn LSM, mandelmel/knuste linfrø ol. Rør rundt.

 3. Ha røren over på tre stekebrett (Se bilder under). Bre dem jevnt ut med slikepott og dryss over havsalt flak.

 4. Ha dem i ovnen på 150 grader i 45 min. Etter 45 min, bruker du en pizza kutter og skjærer dem i ruter og skifter plass på brettene og lar dem stå i 45 min til i ovnen (sjekk etter 20 min).

 5. Når de er gyldne, så bryter du dem opp og legger dem på 'hodet' og skrur av ovnen av. La dem ligge i 15 minutter. Da skal de være tynne, sprø og heeelt amazing når de er ferdige!

Under er en bildeserie fra burjan til slutt!

Havregryn og gresskarkjerner

Havregryn og gresskarkjerner

Havregryn, gresskarkjerner, solskikkekjerner

Havregryn, gresskarkjerner, solskikkekjerner

Havregryn, linser, gresskarkjerner og solsikke kjerner

Havregryn, linser, gresskarkjerner og solsikke kjerner

Havregryn, gresskarkjerner, solsikkerkjerner, sesamfrø., linfrø.

Havregryn, gresskarkjerner, solsikkerkjerner, sesamfrø., linfrø.

Ha over vann. (Uten bløtlegging og siling tilsetter du med en gang 7 dl vann, lar stå 1 time, så rett på stekebrett.)

Ha over vann. (Uten bløtlegging og siling tilsetter du med en gang 7 dl vann, lar stå 1 time, så rett på stekebrett.)

Bløtlagte frø. Sil og tilsett 2-3 dl vann og 3 ss LSM (eller mandelmelk, knuste linfrø)

Bløtlagte frø. Sil og tilsett 2-3 dl vann og 3 ss LSM (eller mandelmelk, knuste linfrø)

Legg bakepapir på tre stekebrett.

Legg bakepapir på tre stekebrett.

Fordel røren utover de tre platene med en øse

Fordel røren utover de tre platene med en øse

Bre dem ut med en slikkepott å strø med Maldon flak salt. Nyt tynne, super krispy knekkebrød! Du vil bli hekta ;)

Bre dem ut med en slikkepott å strø med Maldon flak salt. Nyt tynne, super krispy knekkebrød! Du vil bli hekta ;)

Tagg meg gjerne @malinekstromno om du lager så jeg kan se <3

Smil, Malin