Plantebasert høstsuppe

26EA9F14-743A-455D-8F9D-AD7AF642CB9B.jpg

Jeg er nå på dag 16, helt uten sukker! Jeg er veldig glad i å bevisst kutte helt ut sukker, da også sunnere alternativ som honning osv. jeg gjør det for å omstille smaksløkene mine og kroppen til ikke å ha lyst på så mye søtsaker mer. Å starte opp med noe nytt som dette, synes jeg også er gøy kreativt messig, jeg må tenke hvordan kan jeg bruke grønnsaker osv på andre måter slik at jeg ikke blir lei.

Jeg spiser masse sunt fett som avocado og olivenolje, for å holde blodsukker stabilt, og det skruer av sult hormonene så i denne teste nye ting fasen, så laget jeg denne søtpotet + gulrot suppen og den ble så god! her har jeg eple i, og jeg vet ikke hvorfor jeg aldri har gjort det før - det ble skikkelig godt. 

 | Oppskrift høstsuppe |

 • 1 rødløk

 • 2 fedd hvitløk

 • olivenolje

 • 2 ts ingefœr, finhakket

 • 1,5 ts salt

 • 1 ts timian

 • 1 ts gurkemeie

 • 1/2 ts kanel

 • 1 eple

 • 1 medium søtpotet

 • 3 medium gulrøtter

 • 1 liter grønnsaks buljong (for mer kremete suppe ha i 5 dl grønnsaksbuljon og 5 dl kokosmelk)

 • 1 ss eple cider eddik eller saft av en sitronvalgfritt

 • 1 dl kokosmelk (jeg bruker rema 1000 sin er Aroy-D)

 • Smaksett med sort pepper og himalaya salt

| Hvordan |

 1. Begynn å hakke opp løk og hvitløk. Ha i en kjele med en god dose olivenolje. Stek til løken er gjennomsiktig. Tilsett krydderet og rør, slik at smakene kommer ut. Ha i 1 liter grønnsaksbuljong (denne kan du lage på forhånd selv også), og resten av grønnsakene opphakket. Ha alt i en blender eller bruk stavmikser og rør til en suppe. Tilsett kokosmelk for mildere/kremete smak.

 2. Dryss over ristede gresskar kjerner, fennikel, granateple kjerner, sesamefrø, og kokosmelk