Kornfri og glutenfri granola

36808760_10160434127320104_6619558370036678656_n-e1530993051959.jpg

Jeg er enig i at noe av det viktigste i en rett, er krønsjen! Så når jeg spise kokosyoghurt din til frokost, lager meg en smoothiebowl, havregrøten eller bare har mandelmelk og friske bær- så tenker jeg alltid på å ha med krønsjen!.

Jeg er spesielt glad i granola sammen med hjemmelaget kokosyoghurt - så sunt, enkelt og veldig godt! Her får du oppskriften på min granola, som er rik på masse sunt fett, som holder deg mett lenge. Gir deg masse næring i tillegg.

Granolaen består av nøtter og frø som er fullspekket med vitaminer, mineraler og ikke minst det sunne fettet.

De to frø typene jeg bruker er quiona og bokhvete - begge er såkalte 'pseudocereal' som vil si de er ikke korn, men kan brukes litt på samme måte. De er helt unike og inneholder essensielle aminosyrer

Bokhvete er et glutenfritt frø selv om en skulle tro på navnet at det var i hvetefamilien! Bokhveten er faktisk i slekt med rabarbraen, og har en litt nøtteaktig smak, slik som quiona. Og når vi først er inne på familie, så slekter quionaen på spinat, og rødbeter.  Jeg er opptatt av at en skal holde seg mett, lenge - med et stabilt blodsukker og da er det sunne fettet viktig og proteiner - det har denne granolen! Det som er så fint med denne oppskriften er at du kan putte i de nøttene du liker! I tillegg er tørkede frukt og kokosflak noe du kan blande inn på slutten når granolen er ferdig avkjølt. Altså her snakker vi design din egen granola, tips får du under!

| valgfrie alternative for dine smaks- og næringspreferanser | 

f.eks :

Nøtter som \\ pekan, mandler, paranøtt, kokosflak.

Frø som \\ chia frø 4 ss. linfrø 160 gram.

Tørket superfrukt \\ tilsett etter granolaen er avkjølt \\ mulberries, goji (litt bitter på smak som tranebær), tørkede physallis bær(syrlige på smak). 

| Gluten- og kornfri granola | 

150 grader i vamluft

85 gr quiona (jeg bløtlegger de i lunket vann over natten for å fjerne saponin som er et stoff frøet produserer for å holde insekter borte. Du kan også rense de godt gjennom en sil, til vannet blir helt klart, om du ikke ønsker å bløtlegge dem).

150 gr cashew nøtter

125 gr valnøtter

170 gram bokhvete (kjøper du dem helt raw bør disse også bløtlegges i et par timer, og renses gjennom en sil).

4 ss kokosolje

2 ss honning

1 - 2 ts kanel

1 ts vaniljeklype salt

| Hvordan |

  1. Sstart med å bløtlegge de glutenfrie frøene; quinoa og bokhvete. Gjøres enkelt kvelden før, og kan sitte og kose seg på kjøkkenbenken til dagen etter. Så mye bedre for magen din! Dagen/timer etter, rens godt gjennom en sil til vannet renner klart. (vil du ha granola med en gang å ønsker og kutte bløtleggingen, husk å hvertfall rense frøene godt med lunket vann i en sil, til du ser vannet renner klart på andre siden).

  2. Hakk opp nøttene for hånd eller i en foodprocessor eller pulser i blender.

  3. Ha alle ingrediensene over i en bolle og tilsett kokosoljen, honning, kanel, vanilje og salt.

    Kkle en langpanne å spre granolaen over jevnt.

  4. Forvarm ovnen på 150 grader. Ha granolaen i ovnen og se til den etter 10 minutter, er den gyllen i kantene så rører du litt om slik at den bli jevnt stekt. (kommer veldig an på ovn, men er ferdig etter ca. 20-30 min). Følg med underveis :)

  5. Trekk bakepapiret med granola av stekeplata og avskjøl granolaen. oppbevar på glass krukke.

 Nyt granolaen med kokosyoghurt, friske frukt og bær, og godt selskap ;)