Tre måter jeg roer ned på

F63CE02F-0EFE-4D5B-9C3B-AB710ECC57BE-e1506350219806.jpg

'Monkey mind' er et ord jeg har lagt merke til i det siste. Jeg husker jeg hørte det i en podcast med Tim Ferris. (Sjekk ut om du vil høre en mann prate med mange inspirerende mennesker).

Han beskrev en full, skrikende og hoppende apekatt i hodet, prøver vi å tvinge den til å slutte, så blir den enda mer utagerende. Vårt 'monkey mind', er den samtalen vi har med oss selv.  

Den vet vi kan vandre avgårde: ' ånei, nå spiste jeg en til sjokoladebit, hva skjer med dietten min nå', 'ødela jeg hele treningsuka', og vi må ikke glemme det store temaet - 'frykt!'.

Det første steget for å roe ned vårt 'monkey mind' er faktisk bare bli bevisst på det. Våre tanker har en tendens til å bare vandre, lage historier, leve i gamle historier, få oss til å bli usikre, angst, frykt osv. Du kan desverre aldri skrue den helt av, men du kan temme disse apekattene!

Her er mine tre tips:

| én | bli bevisst på at det er apekattene som setter igang. Merker du at tankene bare tar overhånd, ta flere dype åndedrag.

'Pranayama' er en pusteteknikk du kan teste ut:

- Hold en hånd på magen. Pust dypt inn igjennom nesen, og ut gjennom nesen - slik at du kjenner at magen fylles med frisk luft. Ta så mange dype åndedrag du kjenner du trenger

- Fordeler -puste slikt er veldig beroligende. Du øker konsentrasjonen din. Det er også med på å gi kroppen en detox, i tillegg til å gi cellene dine oksygen, yes!

| to | hør på en meditasjons app. Om du trenger å koble helt av, så kan det være inspirerende å høre på andre prate. Min favoritt app for guidet meditasjon er headspace, og calm

tre | mitt tredje tips er å skrive i en notatblokk.  Det kan være hva som helst. Har du skrivesperre, skriv noe du er glad for akkurat nå. Det kan være at avokadoen du åpnet i stad var perfekt, eller at du har verdens beste venner. En slik liten øvelse kan være med på å sette ting i perspektiv, og glemme hva du hadde frykt for.