Plantebasert Kokoscurry med Blomkålris

78F91BC5-B9E0-4007-9B01-94E6578183C9.jpeg

Curry er den ultimate 'comfort food' retten. Proppet med masse næringsrike krydderier og grønnsaker. Blir ekstra fyldig og deilig med kokosmelk. Jeg serverer den også med blomkål ris og en halv avocado for sunt fett. Jeg vet at det kan være utfordrende å tenke annerledes når det kommer til mat. Vi vet at vi bør spise mer plantebasert kost - men som alt nytt så blir en usikker på hvordan det blir  i praksis.

Vi vet også at det bli 'en ekstra ting', som innebærer at vi kanskje må bruke mer tid for å sette oss inn i hvordan en plantebasert rett kan se ut! Og den tiden føler vi kanskje at vi ikke har.

Jeg sier alltid at kunnskap er så viktig for å finne motivasjonen.

Når en vet hvorfor en gjør som en gjør så er det mer sannsynlig at endringene blir varige. Motivasjonen min for å spise plantebasert startet med helsen min. Jeg måtte gjøre endringer . Jeg måtte lære meg hvordan jeg kunne spise mer planter.

Dette startet for flere år siden. Idag vet jeg mye mer om hvorfor et plantebasert kosthold ikke bare er bra for vår indre og ytre glød men også for jorden vi lever på og for alle menneskene som skal bo her fremover. Dette har blitt en stor motivasjon til å finne nye matretter. Ta et matlagingskurs. Google og youtube plantebaserte retter for å få et interessant kosthold og ikke føle at en går glipp av noe.

Planterbasert mat er så spennende for meg idag. Jeg er virkelig entusiastisk til hvor nydelig en grønnsak kan være - så flotte klare farger de har! Det lar meg være kreativ. Jeg håper og kunne spre den gleden over til deg slik at du også kanskje legger til litt ekstra grønt og fargerikt på tallerken neste gang.

Tilbake til den plantebasert curry retten som metter 4-6 personer og holder seg. Den blir enda bedre i kjøleskapet. Perfekte restematen dagen etter. Fylt med linser for ekstra protein og  flaskegresskar som inneholder vitamin A og gurkemeie som er den ultimate antioksidanten. Jeg håper du vil prøve denne ut og at du elsker den!

7C5A6F91-4192-450A-8C3C-E9439D6EC89B.jpeg
CF3379F5-0D6C-4C4A-9642-C1573463DE5C.jpeg

| Plantebasert curry med blomkålris |

4-6 porsjoner

  • 2 ss olivenolje

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 sjalott løk

  • 1 ts revet ingefær

  • ½ chilli

  • 2,5 ss gul curry paste

  • ½ flaskegresskar

  • 5 dl grønnsaksbuljong

  • 250 gram linser

  • 1 boks kokosmelk, fet

  • Saften av en halv sitron

  • salt og pepper

| Hvordan |

  1. Start med å finhakke sjalottløk, hvitløk, chilli og riv ingefær. Skjær flaskegresskaret i terninger, legg disse til side.

  2. Ha olivenolje i en stor gryte og ha i de finhakkede ingrediensene, sjalottløk, hvitløk, chilli og ingefær. Krydre med salt og pepper. Ha på svak varme til løken blir blank.

  3. Ha i curry paste i gryten å rør rundt. Ha fortsatt på svak varme så ikke pasten brenner seg.

  4. Ha i flaskegresskar og rør i alle krydderne. Spe på med grønnsaksbuljong og bland sammen slik at alle de gode smakene løsner fra bunnen av gryten. La de putre i 15 minutt med lokk.

  5. Rens linsene godt i en sil til vannet blir klart. Ha det i gryten, sammen med kokosmelken. La det koke i 30 minutt.

  6. Når curryen er ferdig kan du skvise over ½ sitron og smake til med salt og pepper.

| Blomkålris |

4-6 personer

  • 2 blomkål

  • olivenolje

  • salt

  • pepper

  • Mint blader

  • Korianderblader

  1. Del blomkålen opp i mindre biter å ha den over i en foodprocessor og kjør til den ser ut som ris.

  2. Ha blomkål risen over i en tørr panne med olivenolje og krydre med salt og pepper.

  3. Stek blomkålrisen i ca. 10 minutter - til den nesten ikke smaker blomkål i det hele tatt.

  4. Strø over hakkede urter.

| Salat |

  • 1/2 avocado

  • Regnbuegulerøtter

  • Romanesco

  • Reddik

  • Polkabeter

  • Mikrogrønt

  • Vårløk

FBA09BBC-9B74-4D71-8DA9-9AF413354FCD.jpeg

Tips: For å få litt variasjon om du har rester til dagen etter så kan du bruke en stavmikser eller blender og lage suppe. Toppe med ristede gresskarkjerner, koriander og litt kokosmelk.  

Om du lager dette hjemme, tagg meg gjerne så jeg kan se <3 @malinekstromno