Min Plantebaserte Guide i Oslo

Jeg er den som googler plantebaserte steder nå jeg drar på reise. Liker å ha en plan på hvor jeg kan spise sunt når jeg er på tur. For å føle meg på topp. Disse stedene har blitt mine favoritter! Noen er nyåpnet, mens andre har vært i Oslo en stund. Nederst finner du også tips til hvor du kan kjøpe økologiske varer og annen helsekost. For ja, du finner meg gjerne svirrende rundt på helsekosten Røtter i noen timer, så  mye gøy! 

4854EAD3-4DC7-4540-9D64-BF5EF8E3C379.jpeg

| MIN PLANTEBASERTE GUIDE I OSLO |

 | HAPPY FOODS |

Nytt sted på Frogner, ved vestkanttorget! Jeg elsker å se Irinas lidenskap for å dele sunn mat til oss på instagrammen @happyfoods_oslo. En kan føle på gleden hennes, om å dele sunn, økologisk, kortreist mat til oss - og nå gjør hun det bokstavelig talt i denne søte kafeen. Hun er så bevisst på råvarene hun bruker. Jeg heier på slike steder i Oslo! Det gjør det så mye lettere for oss å ta sunne valg i hverdagen. Jeg hadde dagens salat som du kan se bilde av under, og en beetlatté. Her smaker en at ting er fresht og jeg liker at det hun lager ikke er for søtt! En får også tips og ideer til enkle plantebaserte retter en kan lage hjemme- den inspirasjonen og følelsen skaper Irina. 

Hva du får servert : Her får du dagens salat, som er så kult - da vet du at råvarer ikke blir kastet, det er kortreist og økologisk. Hun har også søtpotetbrød med toppings, rødbetelatté, smoothiebowls, smoothies, cookies og masse annet sunt og deilig.

749B055C-5F35-4016-B9ED-C63B71ECB1BD.jpeg

| OSLO RAW |

Oslo RAW  er som navnet tilsier raw og vegansk. Kafeen finner du på Adam stuen (og snart Frogner, yay) og er ikke bare sjukt koselig, men her føler du på gleden og entusiasmen til jenter og gutter som trør inn døren! Tiril har absolutt skapt noe vakkert her. Og tilhørighet. Detaljene når det kommer til interiør, hvordan maten blir servert, og ikke minst estetikken til de raw og veganske rettene er on point! Her er det sunn matglede, og jeg tok meg selv i å smile når jeg så lykken til de som fikk servert de nydeligste smoothiebowls, raw cakes og drikker. Her ønsker du faktisk å sitte ned å nyte..

Hva du får servert : Raw kaker og treats, smoothies, plantebasert latté, salater, kokosyogurt, smoothiebowls m.m. Alt nydelig servert!

  | JUICERY |

Deres konsept er å gjøre det lettere for folk å være sunn på farten! Noe jeg elsker, for ofte så vil en ha noe sunt med seg, akkurat på farten. Her går jeg for en salat, og som regel en shot eller grønn juice. Jeg pleier å spørre om ekstra avocado, dersom salaten ikke allerede har det. Super fresht og som de ønsker - enkelt å være sunn 'on the go!' Har kafe på Eger torget, Frogner og Bislett.

Hva du får servert : Salater, smoothies, juice, shots, raw kaker og treats, smoothiebowls, plantebasert lattè m.m. 

58CBD8A8-62C5-4244-97EA-3D9DB6BE707D.jpeg

| NORDVEGAN |

Nordvegan er en liten vegansk deli som tilbyr sunn, næringsrik og plante-basert fast food! Jeg går alltid innom hit å plukker fra deli'en. De har ferdige bowls, lasagne og curry retter i tillegg - jeg pleier å plukke litt av alt og satt sammen min egen bolle. Da blir det litt søtpotet, brokkoli, salat, spirer, og noen ganger må jeg bare ha litt av curryen deres også i der. Kanskje en rar mix, men alt smaker så godt - også er det så sunt da!

Hva får du servert : Plantebasert curry, plantebasert lasagne, sommerruller, bowls, mulighet til å plukke litt av alt!<3 m.m.

| LILLE P |

På storo senteret fant jeg denne perlen av en kaffé. Som serverer salat bowls, som jeg elsket! En stor fresh disk med masse deilige ferske grønnsaker. Jeg digger også at de spiraliserer noen av grønnsakene, så fint! Nå er jeg veldig glad i å velge mitt eget innhold i salatbollen min- å det kan du her. Salaten er alltid superfresh, og de stekte søtpotenene deres er veldig godt stekt og krydret synes jeg. Jeg topper alltid med ekstra granateple. Og som den lille ekstra touchen så har jeg alltid fått en liten sitron skive ved siden, som er hyggelig.

Hva du får servert : Salatdisk, veganske bowls med foreksempel falaffel, poké bowls m.m. Men har også animalske produkter.

D76DF46C-8C5D-4B6C-B529-8F5EB282FB45.jpeg

| LOVINGHUT ST HAUGEN |

Her tok jeg take-away på de plantebaserte nori- rullene. De er så digg, med masse avocado, mango og grønt. Jeg har lest at dette er et av de eldste veganske stedene i Oslo. Mens jeg venter så løper jeg over gaten, for å handle på helsekosten Røtter!

Hva du får servert : Alt er vegansk her! Jeg har kun prøvd nori rullene. Men de serverer også risruller, asiatiske supper, falafel, quinoa retter, no-dogs m.m

310B4FE0-EA0A-4BE3-AC44-7A0D67F9505B.jpeg

  | FUNKY FRESH  |

Et av de første stedene jeg begynte å spise plantebasert på. Husker spesielt de plantebaserte burgerene deres, med stekte grønnsaker og pesto. Har ikke vært der på en stund men vet de er flinke. 

Hva du får servert : Plantebaserte burgere, salater, coco crunch kuler, plantebasert is, raw cakes m.m

 | STEDER JEG IKKE HAR VÆRT MEN ER PÅ LISTA MI |

| KUMI |

Vegetariansk kafé som ligger i gamle byen i Oslo. Menyen ser deilig ut, med veganske pannekaker og vårsalat blant annet. Må testes, da det også ser veldig koselig ut å spise der.

| NOFO |

NOFO eller nordic footprint serverer plantebasert comfort food. Her tror jeg du kan sette sammen din egen bowl. Så jeg må nesten bare innom neste gang! 

 | ANDRE TIPS |

: BEINBULJONG og økologiske varer: -

  • Urkolonialen - Grünerløkka

  • Ekte vare - Sagene

| Helsekost |

| RØTTER | 

På frogner eller st. haugen. 

| SALATBAR TO-GO |

| LETT |

Lett er også en av de første stedene i Oslo som kom husker jeg. Veldig greit å plukke sin egen salat!

Har du noen favoritter, så gjerne finn meg på @malinekstromno og skriv til meg! <3 Haha, jeg elsker å prøve ut nye steder!

Smil, Malin