3 måter å dele opp et granateple!

MG_3213.jpg

Granateple, er en fascinerende frukt synes jeg. Egentlig litt komplisert, spesielt når den skal skjæres opp, Men når du går igjennom strevet er det absolutt verdt det! ;) Den røde juicen i granateple inneholder mer antioksidanter enn blåbær, grønn te og rød vin. Den er også med på å rense lymfen og blodet ditt, og sørger for å gi en fin glødende hud.

Granateple har i tillegg stor anti-rynke effekt, da den inneholder fytokjemisk ellaginsyre, som forhindre alders inflamasjon i kroppen. Den stopper en rekke reaksjoner som foregår i cellene som bryter ned kollagen, og deretter tilrettelegger for rynkedannelse.

| Hvordan skjære opp en granateple |

  1. Skjær tvers over granat eplet, på langs. Finn frem en bolle og en tresleiv og slå løs på toppen av granateplet. Kjernene faller da ut i bollen. Oppbevares i en glasskrukke eller syltetøyglass i kjøleskapet.

  2. Skjær langs de hvite skilleveggene i granateplet. Løsne så kjernene. Det kan noen ganger være lettere å gjøre dette i en stor bolle fylt med vann. Oppbevares i et syltetøyglass eller boks i kjøleskapet.

  3. Skjær i båter og spise direkte fra skallet.