Så enkelt er det å ovnssteke gresskar! Steg for steg guide og video

 
6E4017E4-F6CE-4203-BCF3-9659F8A59165.JPG

Hokkaido gresskar er dette, og det er to ting du bør vite!

  1. Du kan spise skallet av dette gresskaret. Som gjør det så mye enklere å tilberede.

  2. Den inneholder masse frø som du renser ut, som du kan (om du vil), riste i ovnen til de blir gyldne å sprø.

E6B5C521-9E59-406F-BF66-641359D966ED.JPG

Det finnes flere typer gresskar, ovenfor ser du Hokkaidogresskaret som er oransj, og det gule er et matgresskar eller spagettigresskar. Det fine med hokkaido gresskaret er at du kan spise skallet også, slik at du trenger bare kutte, krydre og steke. Spagettigresskaret (det gule), pleier jeg å ta av skallet på, det er veldig hardt.


| Hvorfor spise gresskar |


Gresskar er rikt på Vitamin A, det kan en se på den fine oransje fargen. Vitamin A er bra for huden vår, og vi trenger det for synet blant annet. Det er også rikt på fiber, vitamin C, Vitamin B, jern og andre vitaminer kroppen elsker.

Jeg synes det gir det perfekte tilskuddet til en salat bowl, pågrunn av den deilige konsistensen.


| Hvordan spise gresskar |


  • Gresskar kan du skjære som jeg viser under. Og ha det på salater.

  • Du kan lage opp en hel haug, og oppbevare den i kjøleskapet til salater ut uken. #mealprep

  • Du kan lage gresskarsuppe med grønnskasbuljon, løk og hvitløk blant annet.

  • Du kan smøre mandelsmør, kanel og lønnesirup på å spise som snacks.

  • Lage gresskarpannekaker og kaker.

BB331574-74C9-4D05-8117-958FE6D40002.JPG

| Steg for steg guide- hvordan ovnsteke gresskar |

  1. Sett ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Skjær gresskaret i to og ta ut alle frøene.

  3. Del gresskaret opp i strimler som vist under, plaser de på et stekebrett med bakepair. Husk å ha litt mellomrom.

219A101E-4739-4F62-9B6C-3DDB2AA3E752.JPG

4. Dryss over oljen du ønsker, ekstra virgin olivenolje, kokosolje, eller avocado olje. Og krydrene du ønsker. Jeg brukte salt og pepper. Se andre smakskombinasjoner lenger ned i innlegget.

63D8B099-3C09-42A3-AE15-96AEF03342DF.JPG
5A21F6FE-3966-46E1-94BD-51BC513D8EBD.JPG

5. Sett stekebrettet inn i ovnen på 200 grader, i 30 minutter. Du kan snu dem rundt om du ønsker etter 15 minuttter. Jeg gjorde ikke det her.

5E329BA7-1CC0-4C04-AF02-755548F8E132.JPG

| Smakskombinasjoner |


Gresskar kan være litt smakløst så de er helt perfekte å tilsette akkurat den smakskombinasjonen du ønsker. Det vil si du kan lage dem søte, sterke, eller urtete :)

Her er noen kombinasjoner :

  • Lønnesirup og kanel

  • Timian, rosmarin, hvitløk, salt og pepper

  • Salt og pepper

  • Chilliflak og paprika krydder

  • Cumin, koriander, garam masala etc.



Lykke til.

Husk å lage opp masse for dette er så godt å småspise på også når en er sulten ;)