Veganske hvite truffle egg

BF693B08-3162-48F4-BFAC-0BF42A7C1485.jpg

Nå er det ut på ny reise imorgen, men har satt meg som mål og ferdigstille flere oppskrifte som jeg laget i påsken og poste dem iløpet av uken.

Først ut er vegansk hvit sjokolade trøfler. For de som er veganere, eller laktose intolerante, så er det ikke så lett å få tak i hvit sjokolade uten melkeprodukter. Jeg elsker hvit sjokolade, og reagerer på melkeprodukter, så da er disse perfekte.  Jeg fant  oppskriften på; minimalistbaker.com sin blogg, og lagret som favoritt med en gang. Minimalistbaker sin oppskrift så bruker hun melis, som søtning. Jeg brukte honning, for jeg liker best å bruke naturlige søtninger. Jeg syntes de ble fantastiske for jeg elsker honningsmak, mine utvalgte 'smakstestere', tror jeg hadde foretrukket med 'the real deal', altså melis bare så det også er nevnt.

| Hvite sjokolade trøfler  | fra minimalistbaker |

 • 70 gram macadamia nøtter

 • 120 gram fint revet kokosflak

 • 55 gram kakao smør

 • 2-4 ss valgfri søtning (i orginal oppskrift er det brukt melis, jeg brukte honning, men kan sikkert prøve med den søtningen du foretrekker)

 • 1/2 vanilje extract

 • Klype himalaya salt 

| Toppings |

Frysetørkede bringebær kjørt til støv i foodprosessor 

| Hvordan |

 1. Macadamia nøtter og kokosmasse i en foodprosessor. Kjør blandingen, til en kremete konsistens, mens du stopper opp og dytter ned sidene med en slikkepott

 2. Tilsett kakao smør, søtning, vanilje og salt. Kjør blandingen helt glatt. Smak til om du vil ha søtere, saltere eller mer vanilje.

 3. Hell blandingen i en lav form, og sett til å stivne i kjøleskapet, i sirka en time.

 4. Ha frysetørkede bringebær i en foodprosessor å kjør til det dannes bringebær støv. Hell over i en liten skål.

 5. Ta ut den stivnede hvit sjokolade blandingen, bruk en liten scoop eller skje til å forme like kuler, og rull med hendene trøfler

 6. Når de er ferdig rullet ut, ha et og et egg over i bollen med bringebær støvet, og 'shake' egget rundt.

 7. Oppbevares i kjøleskap eller fryser, og nytes i romtemperert