Hjemmelaget australsk LSM
Hva er LSM, lurer du nok på nå! Og det skal jeg fortelle deg - Linser, Solsikkekjerner og Mandler, finmalt til et supernæringsrikt pulver <3Jeg er skikkelig fan av å booste der en kan booste med ekstra fiber, proteiner, sunt fett, vitaminer og mineraler. Og denne miksen er visst super populær i Australia.Jeg kom over denne oppskriften når jeg prøvde å finne inspirasjon til ny energi ball og den oppskriften som så mest spennende ut hadde altså noen spisekjeer 'LSM' i seg. Så da måtte jeg bare teste dette ut, samtidig som jeg fant ut at dette må jo bare bli et eget blogg innleg! For jeg har nemlig sett etter noe å booste opp havregrøten min med, og LSM er perfekt til det. For linsefrø får så mye mer næring når det er pulverisert eller hakket i biter!Bruksområder der LSM kan boostes med er ikke energi baller og havregrøt, du kan putte noen spiskjeskjeer i granolaen din, smoothien, røre det inn i chiapuddingen, overnatten havregrøt, fruktsalat mm. Som er perfekt for LSM inneholder vitamin A, B, D, E. Mineraler som kalsium, magnesium og sink. Og omega fettsyrer. Masse fiber! |
| Oppskrift LSM pulver |
3,5 dl linfrø
2,5 dl solsikkekjerner
1 dl mandler
| Hvordan |
1. Ha alle ingrediensene i en blender. Ikke blend for lenge for da skiller mandlene for mye olje ut og kan bli smørete.
2. Har du ikke blender kan du bruke foodprocessor, men da blir det litt større biter.
3. Oppbevares i glass i kjøleskapet i 3 mnd
.4. Tilsettes i havregryn, energibarer, energikuler, salater, havregrøter og chiapudding!
Smil, Malin