6 steg til sunnere hår

 

OUAI conditioner

 

De siste månedene har jeg hatt fokus på å få håret mitt sunt igjen! Jeg har alltid brukt krølltang eller syl, hårføner og mye highlight som sliter så på håret. Jeg har testet ulike produkter og landet på noen favoritter som jeg elsker! Disse får meg til å føle at jeg har vært hos frisøren. Skikkelig velvære følelse. Og jeg har fått en rutine som jeg føler funker for å gi pleie og glans, samtidig som jeg med kontinuitet får sterkere hår. Dette er hvordan jeg har tatt vare på håret mitt de siste månedene:

Inneholder annonselenker

 

OUAI thick shampoo

 

6 steg til sunnere hår


  1. Jeg har kun fått highlights i front og går mye sjeldnere å striper håret. Tidligere ville jeg ha det lysest mulig, så jeg stripte hele håret - da ble håret veldig slitt og spesielt underst for der gnikker håret mye mot plaggene vi går med i tillegg. Nå prøver jeg å stripe det én gang i året og mest rundt ansiktet.

  2. Jeg vasker håret med shampoo og balsam én - to ganger i uken. Jeg vasker alltid med shampoo to ganger for å få ut alt av produkter og smuss. Når jeg skyller ut balsamen tar jeg også å skruer ned varmen for å lukke hår porene mest mulig. Bruker shampoo og balsam tilpasset mitt hår. OUAI har shampoo for fint hår, medium hår, og tykt hår.

  3. Jeg har vært mye bedre på å lufttørket håret så ofte jeg kan istedenfor å føne håret, og brukt varmebeskyttende om jeg føner eller bruker krølltang/rettetang

  4. Én gang i uken bruker jeg hårmaske, lar den stå i ti minutter mens jeg peeler kroppen.

  5. Jeg har brukt hårolje og leave- in conditioner etter hver vask i lengdene.

  6. Jeg startet faktisk hele dette ´få sunnere hår ´ prosjektet mitt etter at jeg brukte k18 kuren for å bygge opp håret etter mye striping! Da følte jeg at jeg måtte vedlike holde med gode produkter og mindre varmebehandling og highlights i etterkant.

 

OLAPLEX Bond Intense moisture mask

 
 

K18

 

I tillegg til å ta vare på håret utenfra så vil jeg også nevne at det å ha et sunt kosthold og livsstil har så utrolig mye å si. Stress og for lite næring i kostholdet kan føre til hårtap og glansløst hår. Så en kombinasjon av å spise mye fargerik mat, sunt fett som avocado, oliveolje og mandelsmør - samtidig som en bruker gode pleiende produkter på utsiden er en fin kombinasjon:)

Jeg er veldig glad i å lage smoothies, chiapudding, omelett toppet med avocado og lager mye stekte grønnsaker i form med en proteinkilde. + Vann. Husk å drikke mye vann.

 
 

Malin Ekström