Gylden blomkål skive med romesco saus
Blomkål er undervurdert! Rik kilde til vitamin C og kan brukes på så utrolig mange måter. Jeg kjøper de organiske blomkålene.
Jeg har i det siste laget blomkålris, dampet, fryst og brukt dem i smoothies, og nå stekt de i skiver.
Det som er så fint er at steking og damping gjør at blomkål ikke smaker så 'blomkålete'. Her har jeg da kuttet den i tynne skiver på sirka 1 cm, å lagt den på en seng av romesco saus.
Når du kutter vil du gjerne ha litt av stilken slik at alle bukettene holdes sammen. Romesco er en spansk saus med tomater, grillet rød paprika og nøtter blant annet. Jeg har laget den helt vegansk. Denne her sausen vil du lage mye av. Den kan brukes til salater, dipp og til fiskeretter.
| Oppskrift romesco saus |
2 digge medium tomater
1 hel paprika som er grillet og skallet av (kan kjøpes på glass i butikken, det gjorde jeg).
1 hvitløksfedd
5 stilker bladpersille
1 ss rødvinseddik
1/4 ts pepper
1/2 ts salt
1/2 dl mandler
1/2 dl valnøtter
0,25 dl olivenolje
| Blomkålskiver |
1 blomkål hode
Olivenolje
1 hvitløksfedd
| Topping |
Ristede hasselnøtter
Finhakket persille
| Hvordan |
Har du kjøpt grillet rød paprika på glass, tar du alle ingrediensene utenom olivenoljen i en foodprocessor.
Sil olivenoljen inn tilslutt. Ha den ferdige sausen over på glass.
Skjær blomkålhodet i to tvers over. Skjær tynne skiver på ca. 1 cm. Stek i pannen i olivenolje og med hakket hvitløk.
Den skal stekes helt til den er gylden og mør. Da smaker den ikke så mye blomkål lenger, men superdigg!
Legg det opp på en tallerken og server med ristede hasselnøtter og finhakket persilleblader, salt og pepper.
Tips: Denne sausen kan brukes til dipp til grønnsaker. til fisk og fugle retter. I salater osv! Super anvendelig.