Hvor og hvordan påfører man highlighter - er det for alle?


4BC31169-58D8-4BDA-AD9F-F3C7F0E83CF6.JPG

Det er ikke noe hemmelighet at jeg elsker alt som gir glød. Highlighter er derfor et must i både dag- og kveldsmakeup!

Jeg bruker både fast highlighter pudder, og flytende highligter, men påfører dem ulikt på huden. Jeg påfører dem også alltid helt tilslutt i makeupen.

20A4F970-228C-49D3-8029-B5C732DC02F1 3.JPG

Highlighter i fast pulverform

En fast highlighter som jeg elsker er Becca sine. Den jeg bruker nå er Becca i fargen ‘OPAL‘ Jeg påfører den med en viftekost, slik at jeg får kontroll på hvor jeg legger highligteren.

Jeg ønsker å legge highlighteren alle steder som treffer sollyset er vel hovedregelen. Men, har en store porer, eller linjer som en ikke ønsker å fremheve så hadde jeg ungått å tatt highlighteren akkurat der.

Så stedene jeg sveiper viftekosten min over er :

  1. Høyeste punktet på kinnbena

  2. Øyenbrynsbeinet

  3. Neseryggen

  4. Amorbuen (overleppa)

  5. Over øyenbryna

CB5395B4-21CF-4A7D-8A15-DFD7F2032059 3.JPG

Highlighter i flytende form

Flytende highlighter, glir kanskje litt mer inn i makeupen. Jeg er veldig glad i Marc Jacobs sin - ‘DEW YOU’ DEW YOU DROPS.

Den setter seg etter noen sekunder så en må jobbe litt raskt.

Jeg påfører en liten mengde på hånden, pass på for det kommer mye ut. Så dabber jeg den med en fuktig beautyblender - og påfører dem på de samme stedene som nevnt ovenfor. Beautyblenderen kan du også spraye med litt hydration mist - jeg bruker den fra Glo Minerals


Er highlighter for alle?

Det er mange ulike nyanser og farger i highlightere, noen er rosefargede mens andre er mer champagnefargede. Det er som sagt pudderform og flytende form.

Jeg mener personlig at alle kan bruke highlighter selv for moden hud. Men kanskje tenke litt på hvor en legger den - gjerne bruke litt i øyenkroken, og litt på de høyeste partiene på kinnbeina. En flytende highlighter er kanskje også mest flatterende. På dagtid er alltid alt mer synlig i makeupen, så kveldsmakeupen er det vertfall ingenting i veien for å ha highlighter for moden hud også.

Så konkluksjon : det man bør tenke på er at der det er fine linjer, rynker eller porer skal man være litt forsiktig med highlighteren.


SkinMalin Ekström