Matcha lattè starter kit! Det du trenger for å komme igang + oppskrift og hvorfor jeg drikker matcha

For å lage matcha lattè trenger du tre ting :

En bambus visp, matcha og plantemelk!

Bambus visp:


1. Bambusvispen er til for å vispe ut matcha pulveret i vann til en nydelig grønn væske. Jeg føler jeg holder en liten matcha ceremoni hver morgen når jeg bruker matcha vispen i en skål med varmt vann å klart grønt matcha pulver.

Bambus visp - HER


Matcha:


2. Matcha pulver som er grønne unge teblader som blir plukket og malt til helt fint pulver. Til vanlig så drikker man grønn te i en tepose, men matcha betyr finmalt, så her blander du ut hele bladene som er pulverisert og drikker. Du får i deg masse antioksidanter og en energiboost.

Matcha - HER


Plantemelk:


3. Plantemelk. Her kan du velge din favoritt melk. Noen liker Oatly havremelk, og andre mandelmelk. Jeg er veldig glad i havre og mandelmelken til BERIT NORDSTRAND. Den er søtlig i smak, litt fyldig og skummer veldig fint.

Plantemelk - HER


Alternativ søtning og smaksretning:


Vil du ha mer søtsmak kan du bruke honning eller lønnesirup, vanilje kan også være deilig sammen med matcha.

Lønnesirup - HER

Honning - HER

Ekte vanilje - HER

Hvorfor jeg drikker matcha:

Jeg ble først introdusert til matcha når jeg bodde i LA. Jeg husker jeg elsket det fordi det ga med det lille energiboostet jeg trengte om morgenen da jeg ikke drikker kaffe når jeg gikk tidlig på skolen. Matcha inneholder koffein, men gir deg en mer stabil boost pågrunn av en aminosyre som heter l-theanin som også finnes i matcha.

Matcha er grønne teblader som har blitt pulverisert, slik at du kan vispe det ut i vann eller plantemelk og få en helt glatt drikk. Til vanlig så er jo grønn te i teposer, og du får ikke i deg hele bladene. Grønn te inneholder masse antioksidanter!

Det har også blitt et koselig hverdags øyeblikk for meg, noe jeg gleder meg skikkelig til. Jeg har en om morgenen og en kopp matcha på jobben. Og koser meg skikkelig med den.

Matcha Latte oppskrift

0,5 ts matcha + 2 ss varmt vann vispes sammen

2,5 dl plantemelk

Alternativ : Vanilje og honning

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann rett før kokepunktet 80 grader. (da blir ikke matchen bitter å du bevarer næringen i matchaen).

  2. Bland 2 ss vann og 0,5 ts matcha - visp godt i en skål

  3. Varm opp melk i en kjele, og hell over matchaen.

  4. Nyt

Er du som meg og elsker skum kan du bruke en melkeskummer å få ekstra skum på matcha latten din.

I dette innlegget på instagram forklarer jeg hvordan jeg lager matcha med melkeskummer - HER

Finn melkeskummer - HER

Hvis du vil teste ut matcha chiapudding kan du blande inn chiafrø. Se mer om chiapudding HER.

Malin Ekström