Hvordan naile chiapuddingen!

Trenger du et raskt mellommåltid I løpet av dagen, jobbsnacks eller on-the go måltid i et syltetøy glass - chiapudding er det jeg anbefaler i all of the above tilfeller! 


Det som gjør en chiapudding så fin er at den inneholder næring, metter godt og gir fiber for en fin fordøyelse. 
I chiafrø finner du også omega fettsyrer for glødende hud. 

Jeg må jo også si at toppingen er jo det som gjør en chiapudding ekstra nice. Boostet med enda mer næring og krønsjen.

Artikkel inneholder annonselenker

Her kommer mine beste chipudding tips:

Type plantemelk: 

Jeg er veldig glad i å bruke Berit Nordstrand sin havre og mandelmelk. Den er passe fyldig, og søt nok i smaken så jeg ikke trenger å søte chiapuddingen.
Kokosmelk er også fint å bruke, men finn en kokosmelk du liker godt på smak, da det er smaken du får på puddingen. Kokosmelk kan være veldig fyldig i konsistensen så jeg må noen ganger tynne ut med litt ekstra kokosmelk eller Oatly havremelk om jeg har det i kjøleskapet. Og blir puddinger for tynn, tilsett litt mer chiafrø!

Smaksetning: 

Jeg eksperimenterer mye med ulike smaker for tiden. Har du en favoritt kakaooppskrift, eller matcha lattè kan du ta 1,5 dl av denne drikken og ha i 2 ss chiafrø- da har du sjokolade chia- eller matcha-chiapudding. Genialt.

Valg av søtning:

Er plantemelken søt så føler jeg ikke alltid jeg trenger ekstra søtning, men om en ønsker mer søtsmak så er honning eller lønnesirup fine alternativ. 

Ventetid: 

Om du varmer plantemelken litt i en kjele, eller melkeskummeren så sveller frøene raskere. 

  1. Varm 1,5 dl plantemelk først i en kjele, ha melken over i et glass og tilsett 2 ss chiafrø. Rør godt.

Da er chiapuddingen klar etter ca. 15 minutter. Kald melk må en vente i ca. 30 minutter. Det er veldig viktig å røre godt slik at alle frø går under melke, så en gang til underveis!

Maks chiafrø:

Jeg spiser maks 2 ss chiafrø til dagen.


OPPSKRIFT CHIAPUDDING OG DET JEG TOPPER MED

Chiafrø - HER

Honning - HER

Lønnesirup - HER

Ekte vanilje - HER

Rå kakao - HER

Matcha grønn te pulver - HER og matcha visp - HER

Ceylon kanel - HER

Økologisk mandelsmør - HER

Rå økologiske mandler - HER

Rå økologiske cashewnøtter - HER

Kakaonibs - HER

Frysetørka bringebær - HER

Mulberries - HER

Gojibær - HER

Beepollen - HER

Fremgangsmåte

  1. Ha melken i en kjele og varm opp litt. Skal ikke koke.

  2. Ha 2 ss chiafrø i en skål eller glass. Tilsett melken å rør godt! Rør igjen etter 5 minutter.

  3. Om ca. 20 - 30 minutter er den klar! Tilsett søtning og vanilje om du ønsker for mer smak.

  4. Topp med det du måtte ønske. Mine tips ovenfor, men kan også være bær, nøtter og granola!

Håper du fant alt du lurer på når det kommer til å naile chiapuddingen, hvis ikke finn meg på @malinekstromno så kan vi prate om det! :)

Smil,
Malin

Malin Ekström