Haute Chocolate, Helt Plantebasert
I øyeblikk som dette. Med en stor kopp kakao i hendene, begynner jeg å glede meg til lange vinterkvelder foran peisen på hytten. Denne varme sjokoladen er virkelig god, krydret med kanel, ingefær og cayenne pepper, i tillegg til roten maca, som er super energigivende.
Jeg er så glad i å booste med ekstra næring der en kan. Her vil kanel være med på å stabilisere blodsukkeret, ingefær er vanvittig bra for immunforsvaret og fordøyelsen, og maca er en næringsrik superrot. Også må en heller ikke glemme hovediningrediensen raw kakao, som er en antioksidant bombe i seg selv.
Den perfekte vinterdrikken! Jeg har brukt havremelk i denne oppskriften, men en kan fint bruke en annen plantemelk som mandel-, cashew- eller kanskje kokosmelk. Bare vær forsiktig så melken ikke koker, kun ryker å varmer seg opp sakte. Jeg opplevde at sjokoladen ble enda mer kremete om jeg lot den stå en stund på lav varme. Skikkelig fyldig og god sjokoladesmak med et lite kick fra ingefæren og cayennepepperen. - inspirert av mynewroots.
| Varm sjokolade med et kick |
1 stor kopp
5 dl Oatly
2 ss raw kakao
1 ss kokosblomstsukker (eller ønsket søtning).
1/4 ts organisk ingefærpulver
1/4 ts ceylonkanel
1/2 ts maca
Klype cayennepepper
Valgfritt: vaniljestang
| Hvordan |
Varm opp melken, sammen med de andre ingrediensene. Ikke la det koke, kun røyke av melken.
Når melken er varm, ha den i en kopp og nyt.