Sunn marsipan

 

Påske for meg er avslappende og deilige dager, med blå himmel og solskinn. Ekstra pluss om det er påskemarsipan dekket med sjokolade hver dag.

Påske gir meg mange barndomsminner. Familien min er så glad i å lage det koselig, og påskedagene går til kmasse kos, spising av påske godis og drikke deilige teer og eplemost! Vi pynter med påskeliljer og tulipaner, og setter frem små søte kyllinger.

Som jeg nevnte på instagram så testet jeg å lage marsipanen rosa, med litt rødbetepulver, bare 1/2 ts - og de ble så søte. Det gikk litt utover smaken, så til neste gang kommer jeg til å sløyfe det.

Oppskriften under er vanlig marsipan med vaniljesmak om du ønsker det. Jeg dyppet marsipaneggene i mørk sjokolade som er et must! ;) Dryss veldig gjerne med hakkede nøtter som pistasj eller frysetørka bringebær- da får du litt ekstra krønsj og smak.

Sunnere marsipan


  • 250 gram mandelmel

  • 2-3 ss honning (ta i mer om du vil ha søtere, jeg begynner alltid med litt og jobber meg litt oppover - OG tilsett gjerne noen medjooled dadler, blir så søtt og godt. Jeg la til et par. tips!)

  • 1 eggehvite

  • Valgfritt: 1/2 ts vanilje


Sjokoladetopping

  • 150 gram mørksjokolade smeltet i vannbad

  • Hakkede pistasjnøtter eller frysetørkede bringebær



Hvordan

1.) Ha mandelmel og honning og eventuelt vanilje i en foodprocessor, pulser til alt er blandet i ett minutt.

2.) Mens foodprocessoren går, hell eggehviten forsikting inn i en tynn stråle.

3.) Mandelmelet kommer til å samle seg til en stor marsipan klump. Ha den i en skål, dekk til og ha i kjøleskapet. Da blir den enklere å rulle, og smaker bedre.

4. Start å smelte sjokolade i vannbad. Sett en skål over en kjele med vann i, pass på at skålen ikke treffer vannet. Skru på kjellen og knekk sjokoladen i små biter og ha i skålen. Når vannet koker, ta kjelen av platen, og la sjokoladen smelte helt.

5.) Ta marsipanen ut av kjøleskapet, bruk en teskje til å måle opp like store kuler, som du triller til søte små egg. Dypp eggene i sjokoladen, og sett de utover på en tallerk dekket med bakepapir. Strø over hakkede pistasjnøtter eller det du har lyst å toppe med.
6.) Sett de sjokolade dekte marsipan eggene i kjøleskapet for å stivne og nyt!

Tips - bruk gjerne en honning som ikke er varmebehandlet, så får du med mest næring. Selges på helsekosten.

Oppbevar marsipan eggene i kjøleskapet i en lufttett boks, og nyyt når du skal kose deg i påsken med en kopp kakao.

Ha en DEILIG påske fine deg!