Vegansk pumpkin Spiced Latté

C3A4331D-6337-4A18-9C9D-FDB173537A6F-e1544734692776.jpeg

Inspirasjonen min for å bruke gresskar nå i julen, kom etter jeg bodde i LA. Da var det meste i 'pumkin spiced' smak, spesielt rundt thanksgiving. Siden det ikke er så lett å få tak i gresskarpuré her til lands, så baker jeg et helt flaskegresskar i ovnen, og oppbevarer det i et syltetøy glass i kjøleskapet. Superenkelt.

Så bruker jeg et par spisekjeer i smoothies, hummus, latté osv. Er også veldig godt med gresskar suppe, med masse ingefær eller bruk gresskarpuré - bare krydre med hvitløk, timian, salt og pepper. Gresskar er rik på A og C vitaminer som er så bra for huden og immunforsvaret vårt. Når du ovnsbaker hele gresskaret så gjør du slik:

La Flaskegresskaret ligge i ovnen, på 180 grader i 1 - 1,5 time. Avskjøl. Del i to, og fjern alle stenene (De kan du beholde å riste). Grav ut kjøttet med en skje og ha i et glass. Oppbevares i kjøleskapet.

Over til lattén, som er kremete og søt, perfekt til julekosen eller litt lenger helgemorgener. Jeg har Oatly melk stående i kjøleskapet, men det er sikkert  like godt å bruke hjemmelaget mandelmelk for eksempel, eller annen plantebasert melk.

| Vegansk gresskar latté | 

1 kopp

  • 3 dl Oatly havremelk eller mandelmelk

  • 2 stk teposer Pukka chai orginal

  • 1/2 ts-1 ts pumpkinspicekrydder

  • 2 store spiseskjeer gresskarpure

  • Valgfri søtning : maple, honning, daddel

  • Valgfritt : Ekte vanilje

Tips: Steam litt mandelmelk så får du fint skum på toppen, og strø litt kanel over til slutt.

| Hvordan |

  1. Ha melken sammen med to teposer i en kjele og varm opp. Det skal ikke kokes. Jeg lar teposene ligge i en god stund, og smaker på melken om den har fått sterk nok smak.

  2. Ha melken i en blender som tåler varme, eller bruk stavmikser, og ta i gresskar og pumkin spice krydder. Smak til med litt lønnesirup, daddel eller honning og eventuelt litt vanilje.

  3. Blend og server med en gang.

Previous
Previous

Det er et nytt år!

Next
Next

Hjemmelaget mandelmelk på 1, 2, 3!