Sjokolade donut med salt karamell

 

Veldig fornøyd med helgen min altså, da det ble mye matlaging + spising! Nå har jeg testa ut disse sunnere donutene et par ganger og jeg elsker de! Jeg tenkte på hva jeg skulle bruke som frosting på disse sjokolade donutene og plutselig så slo det meg da dette har vært en av mine favoritt oppskrifter - SALT KARAMELL. Det er jo så godt, og jeg lager det med juicy dadler, og jeg lover det blir overraskende godt.

 

Sjokolade donut & salt karamell


2,5 dl fint mandelmel

2 ss kakao

1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

2 egg

3 ss smeltet honning

3 ss kokosolje


Salt karamell frosting

4 bløtlagte medjool dadler

6 ss kokt vann

4 ss kokoskrem

1/2 ts saldon salt, smak til

 

Fremgangsmåte


  1. Ha ovnen på 175 grader luft oppe og nede funksjonen, og legg dadler i varmt vann i en skål.

  2. . Bland alle tørre ingredienser, mandelmel, kakao, salt og bakepulver.

  3. I en litt større bolle, visp 2 egg. Hell over mandelmel blandingen å rør godt. Ha så i smeltet honning og kokosoljen. Rør til en glatt røre.

  4. Smør muffinsformene med olje. Og ta røren over i en liten pose, som du kutter et lite hull i det ene hjørnet.

  5. Fyll opp donut formen halvveis, da donutene kommer til å heve seg i ovnen.

  6. Sett inn i ovnen i 10 minutter.

  7. Lag frosting med de bløtlagte dadlene i en foodprocessor eller blender. Ha i kokt vann og kokoskrem, og maldonsalt. Rør til en glatt frosting.

  8. Når donutene er nedkjølt ha på salt karamel frosting, og nyt.

Disse sjokolade donutene med salt karamell er gluten-, og melkefrie, den perfekte hverdags eller helgekosen. Jeg laget en kopp kakao som jeg hadde ved siden, og koste meg!

Jeg håper du vil like disse sunnere sjokolade donutene!

Smil, Malin <3

 

inneholder annonselenker


shop the post


 

Honning fra René Voltare


 

Fint økologisk mandelmel er perfekt når du vil bake glutenfritt.


 

Rå kakao


 

Kaldpresset kokosolje fra René Voiltare