Akkurat slik har hudpleie rutinen min sett ut siste måneden!

 
 

Elsker den følelsen av å bruke opp produktene. Da vet jeg at jeg har likt dem skikkelig godt!

Jeg har pratet litt med dere om hudpleie rutinen min på insta story og helt sikkert her også :)- Da jeg tar denne rutinen veldig seriøst, haha. Har aldri lagt meg til å søve uten å tatt av sminken min først!

Det og ha en problemfri hud har jeg funnet ut er egentlig ganske essensielt for at jeg føler meg bra.

Jeg får prøve mye produkter, men begynner ALDRI på dem før jeg kan dedikere en lenger periode til dem. Hudpleien tilpasser seg huden, så resultatene kommer ikke før etter noen uker opplever jeg. Jeg kan såklart prøve en maske eller et serum her og der, men liker veldig godt å holde meg til noen faste produkter over noen for å se om det er en effekt og la huden få stabilisere seg til produktene! Er virkelig til å anbefale:)

En hudpleie rutine må for meg være :

1. Produkter tilpasset min hud

2. Forståelig. - Jeg må vite hvorfor jeg bruker de produktene jeg gjør - morgen og kveld. F. eks Vitamin C for å jevne ut hudtonen. Hyaluronsyre for å fukte. Øyekrem for å forebygge linjer. Hud for kombinert hud for å tilføre fukt samtidig som den hulder huden i balanse

3. Konsekvent! At jeg bruker samme produktene over en lenger periode for å oppleve best effekt

Vi har alle ulike hudtyper og tilstander, hva ønsker du ut av en hudpleierutine?

Jeg har en kombinert hud, og i det siste har jeg opplevd at den er tørr, samtidig som den er fet. Da vet jeg at jeg må tilpasse rutinen min etter det. Her i Norge skifter klimaet veldig fort, og det kan påvirke huden vår. Jeg gjorde litt om på hudpleie rutinen min, eller jeg la egentlig til mer fuktighet som serum og ampuller- SOM HAR VIRKELIG GITT HUDEN MIN LIV IGJEN. Rutinen min har sett slik ut den sisten måneden, kanskje du kan plukke opp noen tips?

Som sagt, jeg har en fuktighetsfattig (merkes når jeg kommer ut av dysjen og når jeg sminker meg) og kombinert hud. Jeg vil på det sterkeste anbefale å få veiledning om du er usikker på hva din hud trenger- da får DU best resultat. Når det er sagt, så kan nesten ALLE hudtyper bruke hvertfall, rensen, peelingen, serumene og ampullene som jeg nevner!

 
 

Steg 1: Morgen/kveld - RENS

Jeg elsker å dobbeltrense, da vet jeg når jeg tørker ansiktet med en håndkle at ingenting sminke smitter over. Den gule flasken er på en måte sminkefjerneren og kan brukes på øyne. Etterpå uten å vaske av den gule oljen, påføres steg 2 som blandes inn. Massèr godt å skyll bort med masse godt vann eller en fuktet klut.

IMG_7081.JPG
 

Peeling

Ikke helt steg 2 men denne enzyme peelingen bruker jeg noen ganger ved behov. Supermild og jeg elsker den. Mild nok til å brukes hver dag om du ønsker.

 

Steg 2 : Morgen/Kveld - Fuktighet

Okey- så her er endringen jeg gjorde i min hudpleie rutine for å få booste opp fuktigheten. Og ja jeg vet det er kanskje litt mye- men jeg kan aldri få nok fukt og GLOW. Så her er akkurat slik jeg har gjort det siste måneden:

Morgen:

  1. Renset huden

  2. Splashet litt rosevann i ansiktet - Hvorfor : Lukter godt og er litt antibakteriell

  3. C-vitamin ampuller Evnt serum- ventet på at det trekkes inn - Hvorfor : Små molekyler av vitamin C jevner ut huden og gir glød

  4. Hyaluron serum/ eller moisture glow serum - Hvorfor : Små fuktighets molekyler som plumper og tilfører huden masse fuktighet

  5. Fuktighetskrem Balancing cream rich - Hvorfor : Jobber med de øverste hudlagene, og beskytter

  6. Spf 50 - Hvorfor : Anti-aging

  7. Sminke

Kveld:

  1. Renset huden

  2. Splash rosevann - Hvorfor : Elsker roseduft og er antibakterielt

  3. Retinol - Hvorfor : Øker celledelingen, anti-aging (Viktig å tilfører fuktighet og spf på dagtid om en bruker retinol, vitamin A eller andre syrer da det kan tørke ut huden og gjøre den lyssensitiv)

  4. Ansiktsmaske - Hvorfor : En maske gir enda mer næring enn en fuktighetkrem gjør og om natten slapper kroppen av så da liker jeg godt å ha en maske på

 
IMG_7084.JPG
 

Ampuller

I helger eller ved spesielle anledninger så bruker jeg ampuller, de er enda mer konsentrerte enn serum.

Mine desidert favoritter er GLOW ampullene, collagen ampullene og hydra pluss ampuller.

 
IMG_7080.JPG
 

Steg 3 : Morgen/kveld - Øyekrem

Jeg har brukt øyekrem så lenge jeg kan huske. Jeg gjør det fordi huden rundt øynene er litt anderledes enn huden ellers i ansiktet, så den må ha en litt lettere krem. Jeg ønsker at øyenkremen skal fukte, jobbe med aldring og motvirke hovenhet

IMG_7086.JPG
 

Steg 4 : Morgen/Kveld - Fuktighetskrem

Og dette er kremen jeg akkurat brukte opp men er så fornøyd med. Den er for en kombinert hud, men skal også gi fuktighet!

IMG_7077.JPG
 

TIPS

Det er ikke bare hudpleien som avgjør om jeg føler huden er fresh. Om jeg har et sunt kosthold, drikker nok vann å tar dype pust i hverdagen- så ser jeg også veldig forskjell på huden min.

Andre ting jeg også passer på er å ha rent håndkle når jeg tørker ansiktet, jeg tar meg aldri i ansiktet (det har vi også blitt veldig bevisst på i denne tiden også da), vasker koster, tar på headsett eller høytaler når jeg prater i telefonen, vasker putetrekket ofte.

Hva er din hudpleie rutine?