Hjemmelaget mandelmelk - to ingredienser

 

 

Å vite hvordan man kan lage mandelmelk hjemme fra bunnen er veldig kjekt! Har man da mandler hjemme i skapet kan man lage sin egen melk, og man kan velge innholdet og få den smaken man vil!

Mandelmelken inneholder kun økologiske mandler, himalaya salt og vanilje. Jeg bruker melken til smoothies og baking. Nå har jeg kommet også inn i en rutine så jeg lager en flaske hver uke og har stående i kjøleskapet! Helt nydelig. Den blir tom fort da

Mandlene bløtlegges over natten for å få bort noe som heter fytin syre. Berit Nordstrand har skrevet et fint innlegg om det her. Bløtlegging av nøtter og frø er bra for bedre mineralopptak og lettere på tarmen vår.

Mandelmelk kan søtes om du ønsker en søtere melk, ha da i dadler. Husk å bløtlegge dadlene i 10 minutter i lunket vann for å gjøre dem enklere å blende.

Tips!

Søtere melk:

Ha i dadler før du blender, husk å bløtlegge dem først slik at de blir mer juicy og enklere å blende.

Smakstilsetning:

Vanilje ekstrakt eller vanilje pulver er min favoritt smakstilsetning men helt valgfritt.

Økologiske mandler:

Kjøp store poser med økologiske mandler. Jeg synes de er faktisk mye bedre på smak også en de en kjøper i butikken.

 

Vanilje mandelmelk


2 dl økologiske mandler

8 dl vann

1/2 ts himalaya salt

1 ts vanilje / vanilje extract


Hva du trenger :

  • Nøttemelk pose

  • Blender

  • Stor bakebolle

  • Glass flaske til oppbevaring


Hvordan

  1. Legg mandler i en skål å dekk med vann. La de stå over natten i kjøleskapet.

  2. Dagen etter - skyll mandlene godt under rennende kaldt vann.

  3. Ha mandler, kaldt vann, himalaya salt og vanilje i en blender. Blend i 1-2 minutter, for å få ut all fettet av mandlene så melken blir creamy.

  4. Legg nøttemelk posen i en stor bakebolle å hell over melken. Skvis godt!

  5. Ha melken over i en glass flaske og oppbevar i kjøleskapet i 3-4 dager. Rist før bruk :)

    NYT!

Inneholder annonselenker

 

SHOP THE POST


 

Nøttemelkpose

 

Nøttemelk pose

Nøttemelk pose er helt genialt for å virkelig klemme ut alt for å få en creamy plantemelk. Kan brukes til å lage havremelk, cashewmelk og andre plantebaserte melketyper


Økologiske mandler

 

Økologiske mandler

Økologiske mandler har jeg alltid i skapet til å snackse på, lage mandelsmør av, og mandelmelk!


Himalaya salt

 

Himalaya salt

Himalaya salt er mineralrikt og brukes til alt der du ville brukt vanlig salt. Har en veldig søt rosafarge ;)


100% økologisk vanilje

 

Vaniljepulver Bourbon

Vanilje. Jeg elsker vaniljesmak. Har vanilje i smoothies, mandelmelk, bananpannekaker, raw balls, sjokoladesaus, kakao osv. Finner alltid nye steder å bruke litt vanilje ;)


Dadler uten stein

 

Steinfrie økologiske dadler

Dadler uten steiner til å søte smoothies og mandelmelk med. Eller brukes til raw balls og cakes.


Rosti Hummus 4 Liter

 

Rosti bakebolle Hummus 4 Liter

Rosti bakebolle i fargen Hummus. Så fin! Kjøpt nylig, og elsker den. Så enkelt å bake nå. Denne er 4 L.


Minima flaske fra Holmegaard

 

Glassflaske til oppbevaring av mandelmelk i kjøleskap

Glass flaske til oppbevaring av mandelmelk i kjøleskapet. Og den kan brukes til vann i kjøleskapet. Husk å vaske den godt mellom hver gang når du har hatt mandelmelk i.


Ripple karaffel

 

Ferm karaffel

Ferm karaffel er så nydelig. Server mandelmelk eller annen drikke når du har gjester i denne.


Glass fra Christiania Glassmagasin

 

Melkeglass

Nydelige lave melkeglass fra Christiania Glassmagasin, disse er så fine, og elsker hvordan de ser ut og følelsen når jeg holder dem, det har noe å si!:)

Malin Ekström