Plantebasert sorbet som er for enkel å lage!

 
IMG_1126.jpeg

Når jeg skal lage noe kjapt, godt og enkelt, så er det dette jeg lager - MANGO SORBET! Jeg har en stor obsession på fryst mango, så det har jeg alltid i frysen! Jeg bruker det i smoothies, og spiser som snacks

Men når jeg skal lage meg noe litt mer kos, og servere som dessert så blir det mango sorbet. Det som er så fantastisk er at du kan blende å nyte med en gang!


Fremgangsmåte

  • Ha fryst mango i en blender

  • Tilsett litt og litt kokosmelk eller varmt vann for at den fryste mangoen skal spinne

  • Klem i litt limejuice

  • Ønsker du den litt søtere ha i litt honning eller agave


Servering

  • Scoop en stor skje med mango sorbet i midten av en skål

  • Bruk en melonskje å lag fine melonkuler eller mango kuler av en fersk moden mango

  • Topp med ristede kokosflak, kakao nibs, aprikos, pasjonsfrukt og physallis

Hva er egentlig forskjellen på en foodprocessor og blender?

Når jeg gikk på raw og vegansk skole, så laget vi all maten med blender eller foodprocessor. Og vi måtte ha begge deler fordi :

Foodprocessor - I en blender så får maten mer tekstur og blir mer chunky!

Dvs. skal en lage :

  • Pesto

  • Tomat salsa

  • Mango salsa

  • Chunky mandelsmør

  • Raw kaker (bunnen lages i en foodprocessor og cashewfyllet lages gjerne i blender for og få den supersmooth)

  • Daddelkuler, raw kuler

    Så bruker en alltid foodprocessor.

Mine favoritt foodprocessorer

Kitchen aid har veldig estetisk fine og gode foodprocessorer. Ellers så liker jeg godt Bosch sine også, som er et litt rimeligere alternativ

Blender - I en blender så blendes alt smooth.

Dvs. skal en lage :

  • Smoothie

  • Fyllet til raw cakes

  • Supper

  • Grønnsaks puréer

  • Matcha lattè eller annen næringsrik drikke

Min favoritt blender

Er desidert min Vitamix. Med Kode ´Malin´ så får du rabatt på din vitamix.

IMG_1127.jpeg

Håper det smaker! Tagg meg @malinekstromno om du lager så jeg kan se!

Smil,

Malin