Sunnere Matcha Kokosmakroner

CA038910-2590-4714-9781-9908D8F87F50-e1547918083656.jpeg

Jeg prøver alltid å finne snacks som inneholder sunnere ingredienser som jeg kan søte med honning. Jeg laget mye dadler rundt jul, energiballer men jeg må bare innse at det funker ikke så bra for meg. Jeg får vondt i magen og synes det blir noen ganger for søtt for mine smaksløker.  

Da må jeg finne noe annet når jeg har lyst på noe godt.I LA er det mange sunne kokosmakron smaker og der fikk jeg inspirasjon.  Matcha, kokos og honning er en fantastisk smakssammensetning med dryss av vegansk smeltet hvit sjokolade på toppen. Hvis du ikke har hørt om matcha så er det en spesiell grønn te, som er vanvittig rik på antioksidanter! De plukker de yngste mest næringsrike bladene, damper, tørker og pulveriseres. En bruker hele grønne blader og får all næringen i oss. Du kan bruke matcha som matcha latté med mandelmelk, i smoothies, chiapudding, og søtere snacks.

| Matcha kokosmakroner |

| Oppskrift Kokossmør |

  • 10 dl kokosmasse (jeg kjøper økologisk kokosmasse) - Ha alt i foodprocessoren å kjør det til smør. Det vil ta rundt 10 minutter. Ha smøret over på glass. Og oppbevar i romtemperatur. Det vil bli veldig fast etter kort tid, da varmer du det bare opp litt når du skal bruke det. Eller ha det rett i smoothies eller sunnere snacks som energyballer, gir en veldig fin søtsmak og demper søtsuget.

| Oppskrift matcha kokosmakroner |

  • 2 dl kokossmør (se hvordan over, eller kjøp ferdig på helsekosten).

  • 1 dl kokosolje

  • 2 dl mandelmel

  • 1,5 ts matcha

  • ¼ ts vanije

  • ¼ ts salt

  • 3-4 ss honning

  • 1-2 dl kokosmasse

| Topping |

  • Hvit vegansk sjokolade (jeg liker merket 'Lovingearth' som er søtet med kokosblomstsukker).

| Hvordan | 

1. Start med å lage kokossmør i foodprocessoren eller kjøp ferdig på helsekosten.

2. Mål opp 2 dl kokossmør å oppbevar resten om du laget selv i et glass i romtempratur. Ha de andre ingrediensene bortsett fra kokosmassen i en foodprocessor.  Bland.

3. Fold inn kokosmasse, og litt mer mandelmel hvis massen er for bløt. Sett inn i kjøleskapet noen minutter før du former makronene for at de skal sette seg.

4. Finn frem et bakepapir og bruk en kaffeskje eller liten muffinskje til å forme makronene, og sett de inn i kjøleskapet igjen i noen minutter.

5. Smelt hvit sjokolade i vannbad å dryss over makronene.

6. Oppbevar dem i kjøleskap eller fryseren i en boks.  Tagg meg veldig gjerne så jeg kan se om du lager dem @malinekstromno  så jeg kan se å kommentere <3

08F35C1E-FCEF-48D4-BB7C-65E71E5B7935.jpeg