Golden glow crisps
Disse! Jeg er så fornøyd med hvor crispy og perfekt spicy disse ble! Deilig med avocado, hummus og andre gode plantebaserte spreads.
Det jeg elsker med disse er at de er helt kornfri, og jeg fikk brukt opp rester av ferdiggkokt quinoa som jeg hadde i kjøleskapet. Jeg prøver alltid å få brukt opp alle rester, er ikke glad i å kaste ting. Så noen ganger blir det rare kombinasjoner, mens andre ganger som her ble det - winning ;) Har du ikke quinoa kan du bytte det ut med noe annet, enten millet ellet havre.
Frø er pakket med næring å sunt fett - spesielt glad i dem er jeg pågrunn av all fiberet i dem! I tillegg til en liten boost av gurkemeie for glow.
| Hva du trenger |
Chiafrø
Knuste linfrø (jeg knuser hele linfrø i en blender)
Linfrø
Sesamfrø
Gresskarkjerner
Quinoa (kan erstattes med havre)
Salt
Pepper
Gurkemeie
Arrowroot (Kan erstattes med maisena, eller fiberhusk)
| Oppskrift golden glow crisps |
2 brett med knekkerbrød
Sett ovnen på 150 grader varmluft
| Hvordan |
1.) Bland 1 dl chiafrø + 3 ss knuste linfrø og 4 dl vann blandes å settes til siden i 10 minutter.
2.) I en annen bolle blander du alle disse ingrediensene:
l dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl ferdig kokt quinoa
1 1/2 dl linfrø
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts gurkemeie
1 ss arrowroot
3.) Fold inn chialinfrø massen som du nå har fått inn i alle frøene i steg 2. Dette skal bli en stor masse. Du kan la de stå litt til om frømassen ikke er sammenklistret nok.4.) Kle to stekeplater med bakepapir.
5.) Del frømassen i to å spre de ut på hvert sitt stekebrett. Jeg bruker en slikkepott å trykker dem helt flate.
6.) Sett inn i ovnen på 150 grader. Mellom 40-50 minutter. Nå de er ferdige, ta bort bakepapiret å legg de andre veien. Sett de inn igjen med åpen stekeovn dør - trikset for at de tørker mer å blir enda mer crispy!
Nyt!